Velkommen til våre nye websider. Her finnes informasjon om vår virksomhet, i tillegg til mange oppbyggelige artikler og opptak.

Artikkel register

Søk

Aktuelt

Høstleiren på Haugli 2017

Fredag etter skole og jobb satte ungdommer fra store deler av landet seg i biler, på tog eller fly for å komme seg til Haugli leirsted hvor det ble arrangert leir helga 20.-22. oktober. Det kom en stor gjeng fra Vestfold, en gjeng fra Rogaland og også fra Norheimsund. Vi var ca. 50 ungdommer samlet, og det viste seg at vi skulle få ei fin helg sammen.

 

Etter kveldsmaten på fredag var det møte hvor Eivind Gjerde gjerne talte. Taksten han tok utgangspunkt i var Joh. 3:1-18. «Dette er veldig kjente vers, men det er også alt for lite forståtte vers,» sa han. Han fortalte om Nikodemus og hans samtale med Jesus. Nikodemus var søkende og kom til Jesus for å få svar. Det er det vi også må gjøre! Vi må gå til Jesus – det er der vi får det vi trenger for tid og evighet!

 

Etter møtet ble det servert is, godteri, frukt og chips. Mens vi koser oss med maten går praten lett og det er en del som sitter og spiller spill. Klokken 23 er det rotid og leirdeltagerne kommer seg i seng.

 

Neste dag var folk oppe i rett tid, og etter frokost og ord for dagen var det møte hvor Finn Widar Knutzen talte. Han tok utgangspunkt i Kol. 4:3-4. Han snakket om at Jesus står for døren og banker, og at vi som kristne må være rotfestet i Jesus. Etter møtet var det en pause hvor de fleste tok seg en tur ut. Vi sparket ball og pratet. På neste møte var det Eivind som talte. Han hadde som emne denne bibeltimen «Å leve som kristen ungdom i en nyhedensk tid». Dette var et veldig aktuelt tema, og vi er veldig glade for at det ble tatt opp. Han tok fram det med bibelsk selvbilde og også en del om bruk av sosiale medier. Han snakket også om «generasjon prestasjon» og kommenterte dette.

 

Nå var det tid for å reise bort i gymsalen på Gyland. Alle var med og hadde det gøy med ulike aktiviteter inne i gymsalen eller ute i fotballbingen. Når vi hadde fått løpt fra oss ei god stund, kjørte vi tilbake til Haugli hvor vi satte oss ned med ulike spill mens vi ventet på taco – et måltid som er blitt tradisjon og som alle sammen ser fram til.

 

Etter middagen var det etter hvert møte igjen. Finn Widar minnet oss på at det er bare to utganger av livet – en til himmelen og en til fortapelsen. Dette er en realitet vi må ta stilling til, for alle sammen skal vi dø en gang. Han tok fram blant annet Kol. 2:8 og sa at vi må passe på så vi ikke blir fanget av noe her på jorden. Etter talen ble det gitt anledning til frie vitnesbyrd.

 

Da møtet var over, var det i kveld, som dagen i forveien, en servering av forskjellige godsaker. Det ble også servert kakao med krem – noe alle satte pris på. Utover kvelden ble det spilt ulike spill og lekt en lek som kalles «jeg har aldri». Det er en lek som er fin om du ønsker å lære nye ting om de rundt deg!

 

Neste dag var det først frokost med rundstykker, før et møte klokken 11 hvor Eivind Gjerde talte. Han fortsatte på emnet fra sist bibeltime og hadde mer vinklingen «Hva dere unge skal få lov til å gjøre i vår tid». Han tok utgangspunkt i Pred. 12:1 og Tit. 2:6. Han stilte også et spørsmål enhver bør tenke etter: «Kan du synde når du ser Jesus inn i øynene?» (Rom. 6:11).

 

Leiren nærmer seg nå slutten, men før vi reiser fra hverandre inviterer Reidun og Olav Fossdal hele gjengen på middag hjemme hos seg på Fossdal. De disker opp med hamburgere til alles glede. Stua fylles helt opp, men det er ingen som klager av den grunn. Det blir plass til alle, og latter, sant og prat høres over alt. Ungdommene trives godt sammen og det er veldig god stemning.

 

Etter hvert er det noen som begynner å bevege seg mot ytterdøra og bilene – det er på tide å dra … Det blir tatt farvel og gitt takk for denne gang. Vi skilles med et «på gjensyn!» og «gleder meg til neste gang vi møtes!». Og det er så fint å tenke på at som kristne brødre og søstre skilles vi med et helt sikkert «på gjensyn» - enten her på jorden eller hjemme i himmelen!

 

Takk for en fin leir alle sammen! Det har vært rikt å få samles igjen, og vi gleder oss til å møtes igjen. Takk til Reidun og Olav som arrangerer leiren og gjør mye for at vi kan samles på denne måten. Takk til Eivind Gjerde og Finn Widar Knutzen som kom og delte Guds ord med oss. Men først og fremst en stor takk til Gud som var med gjennom hele leiren og la alt så bra til rette – takk for muligheten til å samles slik og takk for at Du gir oss ditt ord.

 

Hilser til slutt med Jes. 53:5

«Men han ble såret for våre overtredelser, knust for våre misgjerninger. Straffen lå på ham, for at vi skulle ha fred, og ved hans sår har vi fått legedom.»

 

Elise Fjell