Brud og brudgom. Ekteskap og enslig stand.

I forrige nummer av Lov og evangelium var fokuset særlig på familien og morskallet – et viktige tema for alle mennesker. I vår tid er det et voldsomt press mot den bibelske veiledningen innenfor dette området. Det er derfor nødvendig å stanse opp, og tenke seg om.

Hva sier Herren? Hva sier Skriften? Det er nettopp gjennom Skriften – Bibelen – du kan finne den rette veien også i disse spørsmålene.

Bibelen «er som en lampe som lyser på et mørkt sted.» (2Pet 1:19) Gjennom Bibelen får du lys. Intet mørke er så dypt eller så tett at ikke Bibelen kan gi lys. Gå derfor frimodig til Bibelen også når det gjelder spørsmål om familieliv og morskall!

Temaet i dette nummeret er brud og brudgom, og ekteskap og enslig stand. Også i dette må vi søke lys og veiledning i Bibelen – Den hellige skrift. Her er også dype hemmeligheter. «Jeg taler her om Kristus og menigheten.» (Ef 5:32) Les artiklene i dette nummeret og grunn over det! Les mer andre steder – bare noen sider blir behandlet her. Bruk Bibelen og god bibelbasert litteratur!

En kristen er ikke kalt til å følge tiden eller moten, og slett ikke «tidsånden», ofte definert som de rådende ideologiske tanker og strømdrag i samtiden. Derimot sa Jesus: Følg meg!

En kristens kall er å følge Jesus, sin Frelser og venn. Og merk deg: Å følge Jesus betyr å følge hans ord. En kan ikke ha ett forhold til Ordet og et annet til Jesus.

«Hele Skriften er innåndet av Gud og nyttig til lærdom, til overbevisning, til rettledning, til opptuktelse i rettferdighet, for at Guds menneske kan være fullkomment, satt i stand til all god gjerning.» (2Tim 3:16-17)

Hva innebærer dette? Først og fremst at du lærer Jesus å kjenne i troen. Bare slik er du et Guds barn, og har del med Jesus og frelsen i ham. Dernest innebærer det at du lytter til hans røst i Ordet, til tukt, trøst og veiledning. Ellers vil du bli ført vill.

Det er om å gjøre at vi «når fram til enhet i tro på Guds Sønn og i kjennskap til ham, til manns modenhet, til aldersmålet for Kristi fylde, for at vi ikke lenger skal være småbarn og la oss kaste og drive omkring av hver lærdoms vind ved menneskers spill, ved kløkt i villfarelsens listige knep. Sannheten tro i kjærlighet, skal vi i alle måter vokse opp til ham som er hodet, Kristus.» (Ef 4:13-15)

Gud skapte mennesket til mann og kvinne. Gud innstiftet ekteskapet mellom én mann og én kvinne.

Og dette er en avbildning av den himmelske virkelighet: Brudgom og brud; Jesus og hans troende menighet. Hvilken salig sannhet!

La meg ei tro hva verden tror,
som himlens visdom vraker.
Men lær meg at jeg lar ditt ord
bestemme troens saker!
Og la meg så bli fast derved,
til livets siste stund og sted,
ditt ord til pris og ære!

Sangboken nr 369, vers 3