Den frelsende tro

Det er ikke slik at alle mennesker blir frelst til slutt. Det er heller ikke slik at enhver er salig i sin tro.

Spørsmålet er om du eier den frelsende tro.

Dette er den dype, den sanne og ekskluderende sannhet: bare de med den frelsende tro blir frelst.

Å nå hjem til saligheten, det fullkomne Guds rike – å bli frikjent i dommen og kunne gå inn i herligheten, vil bare de oppleve som har den frelsende tro.

Tross dåpens herlige løfte, er det ikke slik at den som engang er døpt, har himmelbilletten i orden. Heller ikke de som går til nattverd, ender automatisk i himmelen.

Spørsmålet er om du eier den frelsende tro.

Noen synes å anta eller håpe at det å gå på bedehuset er det samme som å eie den levende tro. Andre legger vekt på det personlige valget, og det synes som om de mener at det å gjøre det rette valget, å velge Jesus, er det samme som å eie den levende tro. Atter andre tenker at dersom de i tilstrekkelig grad oppfører seg kristelig, har de den frelsende tro og lever i samfunn med Frelseren. I tillegg til dette finnes det visst også mange andre trøstegrunner og argumenter, som mennesker synes taler til deres fordel med tanke på dommens dag.

Til tross for at det er bra både å høre Guds ord i de troendes forsamling, velge Jesus og innrette livet etter Guds ord, er ikke dette det samme som å eie den levende, frelsende tro. Jesus sier selv at til og med mange som har profetert, drevet ut onde ånder, gjort mange kraftige gjerninger i hans navn, har han aldri kjent. De blir stående utenfor himmelporten for evig (se Matt 7:22-23).

Det er derfor avgjørende viktig for den enkelte av oss at vi forstår dette med den levende tro. Enda viktigere er det å eie denne tro! Har du den levende tro? Er du i sannhet en kristen, eller er du bare en navnekristen – en som har navn av at du lever, men er død? (Se Åp 3:1)

Spørsmålet er om du eier den frelsende tro.

Ut fra disse overveielsene har vi i dette nummeret av «Lov og Evangelium» noen artikler som vi håper kan være til hjelp og avklaring. De to hovedartiklene om temaet er hentet fra et par gamle, men meget gode bøker. Disse er dermed også varmt anbefalt til videre lesing. Der kan en lese seg inn i ordet om Jesus og til den frelsende tro.

Vårt misjonsarbeid i Sør-Amerika er også viet en god del plass i bladet. Misjon blant folkeslagene er noe som følger evangeliet. Der den frelsende tro tennes i hjertet, tennes også misjonstrangen – enda flere må få høre om Jesus. Ja, ordet om Ham må ut til de ytterste endene av jorden. For han som døde for meg, han døde for alle!

«For så har Gud elsket verden, at han gav sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal fortapes, men ha evig liv.» (Joh 3:16)