«Søk Herren mens han er å finne»

«Søk Herren mens han er å finne, kall på ham den stund han er nær!» «Vend øret hit og kom til meg! Hør! Så skal deres sjel leve. Og jeg vil opprette en evig pakt med dere, og gi dere Davids rike nåde, den visse.» Jes 55:6.3

Vi har lagt bak oss en underlig tid med pandemi som har hindret oss i å samles på vanlig vis, men er takknemlige for de samlingene vi har hatt, og muligheten for å kunne følge møter digitalt. Det er så om å gjøre at vi minner hverandre på at ikke sykdom og død er det som er virkelig
farlig for oss, men å tape himmelen til sist.

Derfor er det om å gjøre at vi desto mer tar vare på de fire B`er: Bibel, bønn, brødsbrytelse og brodersamfunnet. Alle disse er gitt oss til hjelp på himmelveien og er med å bevare oss fra ondskapens åndehær som vil innta oss.

Nå har samfunnet igjen åpnet for normalt samvær, men så kommer krig og urolighet i vår nærhet. Det er tegn i tiden som skal minne oss på at Jesus snart kommer igjen for å hente sine, og det blir om å gjøre å ha sin sak i orden med Gud. Det understreker viktigheten av å gjøre som vi er kalt til: forkynne evangeliet for fattige. Hør, sier Herren – han vil tale til oss gjennom sitt Hellige ord. Vårt eget folk har blitt fremmede for Gud og er en misjonsmark. Både her hjemme, i Moldova og i Peru/Bolivia er det om å gjøre at Guds kall til omvendelse og frelse lyder klart og bibelsk.

Vi må be Høstens Herre kalle arbeidere til sin vingård og kanskje kan det være steder og miljøer vi kan komme og ha møter, som vi ikke har vært før?

Forkynnere
De som har forkynt Guds ord for oss på møteuker, stevner og bibelhelger dette året har vært:

Sigbjørn Agnalt, Per Bergene Holm, Olav Bergene Holm,
Asbjørn Fossli, John Peder Samdal, Ingar Gangås,
Martin Fjære, Gunnar Fossli, Bjarne Gjuvsland,
Lars Fossdal, Sigurd Brennsæter, Tobias Fjell,
Jan Eirik Berre, Lars Fredrik Ellingsen, Konrad Fjell,
Dag Rune Lid, Odd Eivind Stensland, Finn Widar Knutzen,
Steinar Handeland, Gunnar Nilsson (S), Dan Hessellund (DK),
Curt Westman, Eivind Gjerde, Ragnar Andersen.

I tillegg har flere talt på enkeltmøter rundt om i våre forsamlinger. Ingar Gangås har ansvaret for misjonsarbeidet i Sør-Amerika og Per Bergene Holm har ansvaret for misjonsarbeidet i Moldova.

Arbeidet
Vi takker den enkelte som har sagt seg villig til å bidra i Guds rikes sak på ulikt vis. Det er mange oppgaver å fylle, noen mer usynlige enn andre, men ingen er uvesentlig. Det er Høstens Herre som kaller til alle typer oppgaver, og vi må ha frimodighet og ikke se smått på oppdraget.

Siden forrige årsmøte har Landsstyret hatt 3 styremøter (juli, november og mars). Vi har behandlet 45 saker. Reidar Heian, Dag Rune Lid, Fredrik Thorbjørnsen, Olav Fossdal, Øystein Laberget, Olav Gangås og Martin Fjære har møtt fast i styret. Styreformann har vært Fredrik Thorbjørnsen, nestformann Reidar Heian og sekretær Martin Fjære.

Hilsen
Vi vil til slutt minne om ordene i Filipperne 4:4-7: «Gled dere i Herren alltid! Igjen vil jeg si: Gled dere! La deres mildhet bli kjent av alle mennesker. Herren er nær! Vær ikke bekymret for noe, men la i alle ting bønneemnene deres komme fram for Gud i påkallelse og bønn med takk. Og Guds fred, som overgår all forstand, skal bevare deres hjerter og deres tanker i Kristus Jesus.»

Den som hører Herren til, kan si med Brorson:

«Jeg går til himlen hvor jeg går;
frimodig da mitt hjerte!
Kun dit hvor du en ende får
På all din synd og smerte!
Bort verdens lyst og prakt,
Til himlen står min akt!
All verdens eie jeg forsmår –
jeg går til himlen hvor jeg går.»

Utdrag fra Landsstyrets årsmelding
v/ Fredrik Thorbjørnsen (formann) og
Martin Fjære (sekretær).