Referat fra årsmøtet

Årsmøtet for NLL 2022 ble som vanlig avholdt i forbindelsen med sommersamlingen på Fossnes i juli.

Fredrik Thorbjørnsen ønsket velkommen. Etter åpningsord og fellessang hadde Lars Fredrik Ellingsen en andakt. Han brukte teksten fra Daniels bok, om de tre vennene til Daniel, til å minne om at en kristen har Gud til Herre, ikke sitt eget hjerte. Bibeltroskap er ikke teoretisk, men
viser seg praktisk!

Etter andakten hadde Lars Fossdal minneord over de som var gått bort siden sist årsmøte. Det var Øyvind Kolnes fra Randaberg. Han lyste fred over minnet og det ble holdt ett minutts stillhet. Deretter ble sakslisten for årsmøtet presentert. Fredrik Thorbjørnsen og Martin Fjære ble valgt til ordstyrere. Dag Øyvind Larsen ble valgt til protokollfører og Øystein Laberget til referent for Lov og Evangelium.

Årsmeldinger
Årsmelding fra Landsstyret ble opplest i sin helhet. I etterkant ble det kommentert at det savnes informasjon om barnebladet Nøkkelen, web, forkynnerseminar og konfirmantarbeidet i årsmeldingen. Det ble også stilt spørsmål til hvordan det går med bladet Lov og Evangelium. Dette siste ble besvart av Fredrik med at bladet har ca. 2000 abonnenter. Det ble informert om at Ingar Gangås fratrer som redaktør og en redaksjonskomite overtar arbeidet.

Årsmelding for Bibelskolen, Moldova og Sør-Amerika ble ikke opplest, men henholdsvis Per Bergene Holm og Ingar Gangås fortalte kort fra arbeidet fra disse feltene. Per uttrykte takknemlighet over at Bibelskolen har 30-årsjubileum i år. Fra arbeidet i Moldova nevnte Per at coronasituasjonen har vært vanskeligere i Moldova enn her i Norge. Det er også et splittet syn på krigen i Ukraina blant foreningsmedlemmene i Moldova.

Fra Sør-Amerika nevnte Ingar blant annet at det er en «rød bølge» som går over Sør-Amerika for tiden. Dette gir usikkerhet med tanke på misjonsarbeidet, desto viktigere er det å få spredt den kristne litteraturen i Peru og Bolivia. Videre hadde John Peder Samdal en felles hilsen fra forkynnerne. «Guds folk er skapt ved Guds Ord og holdes oppe ved Guds Ord». Det er om å gjøre å bli værende i Guds Ord og at det blir forkynt videre ut!

Orientering
De siste årene har årsmøtet hatt en fast sak på programmet: «Orientering om deler av misjonsarbeidet». I år var det hjemmesidene og de ressursene som ligger der som det ble informert om. Olav Fossdal viste på storskjerm hvordan man finner fram til de ulike ressursene på nll.no.
I denne bolken ble det også stilt spørsmål til forsamlingen med bakgrunn i Landsstyrets ønske: Er det mulig å utvide antall møtesteder og kontaktpersoner i Norge? Regnskap for NLL ble lagt fram for årsmøtet av Per Bergene Holm.

Valg
Så var tiden kommet for valg. Det var 37 stemmeberettigede på årsmøtet. I år var det 2 medlemmer i Landsstyret som gikk ut. Det var Dag Rune Lid og Reidar Heian. Begge stilte til gjenvalg. I tillegg var Jan Eirik Berre, Harald Fjære, Gunnar Fossli, Olav Gangås og
Halvor Mangelrød kandidater. Dag Rune Lid og Reidar Heian ble gjenvalgt til Landsstyret, mens Olav Gangås ble valgt inn som 1. varamann, Gunnar Fossli som 2. varamann og Harald Fjære som 3. varamann.

Landsstyrets faste medlemmer etter konstitusjonen er dermed:
Fredrik Thorbjørnsen (formann),
Reidar Heian (nestformann),
Dag Rune Lid, Olav Fossdal og Øystein Laberget.
Ranveig Lie og Renate Thorbjørnsen ble som i fjor valgt til revisorer.
Til valgnemnda ble Lars Fredrik Ellingsen og Lars Fossdal valgt inn.
Jan Ove Heggdal ble 1. varamann. Fra før sitter Sigbjørn Agnalt.

Eventuelt
Det var ikke meldt inn noen saker til “Eventuelt” i forkant av årsmøtet. Allikevel kom det fra salen noen innspill på slutten av årsmøtet. Av disse ble det brukt noe tid på å samtale om innspillet som kom angående et behov for kvinnelige sjelesørgere på arrangementene. Hvordan følges
fysisk og psykisk helse opp for bibelskoleelevene? Det ble også brukt noe tid på å snakke om et innspill som omhandlet musikk.

Øystein Laberget, referent