Søk
Close this search box.
Søk

Referat fra NLLs sommersamling på Fossnes

14. – 18. juli kunne vi igjen samles til sommersamling på Fossnes i regi av Norsk Luthersk Lekmannsmisjon. Det var en fin flokk som ble samlet. En del hadde faste plasser inne i møtesalen, mens andre satt ute og fulgte med møtene over høyttaleranlegget.

Med som talere i år var Lars Fossdal, Lars Fredrik Ellingsen, Per Bergene Holm og Ingar Gangås.

Åpningen på første kveldsmøte ble en bønn for resten av leiren. Reidar Heian åpnet med ordene fra 1Kong 3:9: «Så gi da din tjener et lydhørt hjerte…» Et lydhørt hjerte, det er det vi trenger. Leser vi i Bibelen? Lar vi Ordet virke på hjertene våre? Og som Lars Fossdal poengterte i den følgende talen, med utgangspunkt i Jeremia: «Vend tilbake, frafalne barn! Jeg vil lege deres frafall.» Det er evangeliet for alle som får se sin sanne stilling.

Per Bergene Holm, rektor ved Bibelskolen på Fossnes, hadde seminar over Åpenbaringen kapittel 6 og 7 med henholdsvis temaene «De seks første segl blir åpnet» og «Den store hvite flokk». Lars Fredrik Ellingsen hadde to bibeltimer over «Tidsånden og Guds Ord». Ingar Gangås hadde en misjonstime og en bibeltime. Ingar delte også litt om situasjonen i Peru og Bolivia, og om litteraturarbeidet.

I tillegg var det to barnemøter som ble holdt samtidig som seminarene fredag og lørdag, det ene ved Solveig Ellingsen og det andre ved Marit Bergene Holm.

De fleste møtene ble direktesendt, og opptakene av møtene ligger nå ute på hjemmesiden til NLL.

NLLs årsmøte ble også holdt under sommersamlingen. Det var nå to år siden sist. Jan Eirik Berre åpnet årsmøtet med en andakt over Matt 25:1-13: Den siste tiden før Jesus kommer, vil det bli en søvnens tid, og å våke er å holde seg til Guds Ord.

På årsmøtet var det som vanlig innlegg fra forkynnerne i NLL, årsmeldinger, regnskap og valg, samt minneord over de som hadde gått bort de to siste årene. I tillegg fikk vi høre litt om indremisjonsarbeidet; om ungdomsleirene på Sørvestlandet høst og vår v/Olav Fossdal, om de digitale bibelfortellingene for barn som nå blir publisert månedlig på NLLs hjemmeside v/Reidun Irene Fossdal, og litt om barnebladet Nøkkelen v/Anna-Marie Laberget. Mye av stoffet som brukes i barnebladet er hentet fra Luthersk Barntidning fra Sverige, samt eldre blader av Blåveisen fra Norge.

Utfallet av valget og konstitueringen av styret, gjør at landsstyret for NLL nå består av Fredrik Thorbjørnsen som formann, Reidar Heian som nestformann, Dag Rune Lid, Olav Fossdal og Øystein Laberget som styremedlemmer, og Olav Gangås som varamedlem.

F.v.: Dag Rune Lid, Martin Fjære (sekretær for NLL), Reidar Heian (nestformann), Olav Gangås (ny 1. varamann), Øystein Laberget, Fredrik Thorbjørnsen (formann), Olav Fossdal (ny).

 

Skrevet av Marie Louise Björn