Søk
Close this search box.
Søk

Referat fra yngresleir på Kongshaugen, 18-20.juni 2021

Helgen 18.-20. juni var ca 35 barn i alderen 10-13 år samlet på Kongshaugen kristne grunnskole i Larvik. Vi var lenge spente på om vi kom til å få lov til å ha noe arrangement i det hele tatt, pga koronasituasjonen i Larvik. Men da det nærmet seg åpnet det seg såpass mye opp, at vi kunne arrangere leir på ganske så normal måte. Det er vi veldig takknemlige for.

Talerne på leiren var Lars Fossdal, Øystein Laberget og Marte Fjære. Vi fikk høre om forskjellige aspekter rundt temaet «bønn». Det er knyttet så mange løfter til bønn i Bibelen, både når det gjelder frelse, påkallelse, forbønn for andre og mye mer.  Jesus har ved sitt liv og sin død åpnet veien til Gud for oss. For Jesu skyld er den allmektige og allvitende Gud vår Far, som gjerne vil ta i mot og høre sine barn. Tenk så stort! Vi hørte også om at Jesus ber for sine i Himmelen i dag. Videre om forbønnens tjeneste, belyst gjennom beretningen om hvordan Moses satt oppe på fjellet med løftede hender til Gud, mens israelsfolket stred mot Amalek. På søndagen fikk vi høre om de ti spedalske som ble renset av Jesus, og om den ene som kom igjen for å takke. Vi hadde også et sangmøte sammen på lørdag, hvor vi sang sanger sammen og fikk høre noen historier knyttet til sangene.

Vi fant på mye moro sammen gjennom helgen. Mange av guttene sparket fotball og det ble både flotte mål og store skrubbsår. Brettspill var også populært. Fint å observere god lek og nye vennskap som blir knyttet. Lørdag formiddag gikk vi en tur bort i skogen rett bortenfor Kongshaugen. Der grillet vi pølser og lekte en morsom og aktiv lek som het «50-leken».

På ettermiddagen hadde vi diverse konkurranser hvor gruppene konkurrerte med hverandre. Blant annet skulle vi se hvem som kunne dra Jon Ragnars bil raskest over en strekning på 10-15 meter. Det var full innsats av både barn og voksne! På kvelden koste vi oss med både is og godterier og fikk også høre noen morsomme vitser.

Det var en fin flokk med barn som var samlet denne helgen. Vær med å be om at Ordet som ble sådd kan vokse og slå rot i hjertene!

Skrevet av Marte Fjære