Korset taler fortsatt

På vår reise langs landeveien mellom Bolivia til Peru (via Chile) fikk vi enda en gang anledning til å besøke kysten utenfor Tacna i Sør-Peru der misjonær Bjørn Stenberg omkom for snart 20 år siden.

Han var bare 29 år gammel da han var med å reddet to ukjente peruanere fra drukningsdøden,
men selv ble slått bevisstløs mot klippene av de kraftige brenningene. Misjonær Per Byrknes klarte så vidt å hente livløse Bjørn inn til land. Det har vært flere drukningsulykker på samme plass og nå er det reist et kors der som minnesmerke.

Bjørn hadde vært i tjeneste for Misjonssambandet bare et par år da dette hendte, på 1. juledag i 1991.
Denne dagen skulle han ha en utflukt ned til kysten sammen med de første medlemmene som var blitt tatt opp i menigheten like før.

Bjørn kastet seg ut i bølgene da han hørte rop om hjelp fra to fremmede ungdommer. Begge ble berget, men han ble selv tatt av de store bølgene.

– Ennå snakker de nasjonale her ute om det som skjedde, forteller «guide» og kjentmann, evangelist Ricardo Nuñes. – På meg har det virket slik at jeg har kjent på et spesielt kall til å fortsette arbeidet her i Tacna, fortsatte Ricardo tankefull.

Kona, Anne Grete (min søster) reiste hjem til Norge med to små gutter og ventende en tredje. Bjørn fikk sin grav på Lund kirkegård på Moi i Rogaland.