Barneleir 2019

Referat fra barneleir på Fossnes.

Helga 21.-23.juni var det tradisjonen tro duket for barneleir på Fossnes. Nytt av i år var at øvre aldersgrense var senket til 4.klasse. Dermed ble miljøet mer oversiktlig og ventetid ved matbordet forkortet. Drøyt førti barn fra 1,5 mnd til 9 år deltok, pluss endel voksne – tilsammen rundt 70 personer. De fleste bodde på internatet på Fossnes, men noen sov også hjemme eller i campingvogn. Førstnevnte ble nøye overvåket av Snusen, til stor spenning og glede. Været var vakkert og maten god. Sporlek, konkurranser, fotball og aktiviteter bidro til trivselen, og flinke ledere, anført av André Heian, hadde lagt godt til rette for at leken fikk blomstre og vennskapsbånd knyttes.

På møter og bibeltimer fikk vi følge Israelsfolket ut av Egypt og gjennom ørkenen. Første kvelden fortalte Rami Seppälä om blodet som ble strøket på dørstolpene for å spare livet til dem som satt innenfor og at vi på samme måte blir frelst ved Jesu blod. Han minnet også om at blodet ikke skulle strykes på dørstokken, for det skulle ikke tråkkes på. Vi må heller ikke tråkke på og forakte Jesu blod.

På lørdag hadde de yngste bibeltimer med Reidun Irene Fossdal mens Marit Bergene Holm og Tobias Fjell holdt hver sin time for skolebarna. Begge gruppene fikk høre om hvordan Herren gikk foran sitt folk for å vise dem veien, hvordan Gud fridde dem fra egypterne gjennom Rødehavet og hvordan de fikk brød fra himmelen som de daglig måtte ta til seg som føde på veien. Vi er også på vei, på vei til himmelen. Vi trenger også både en som viser oss veien, og føde underveis. Begge deler finner vi i Bibelen. Ordet om at Jesus er Veien, Sannheten og Livet fikk også lyde. Om kvelden fikk vi høre om da Moses fikk de 10 bud, med spesielt fokus på det første; du skal ikke ha andre guder enn meg. Rami trakk frem at ting kan bli avguder for oss, (f.eks mobil, fritidsaktiviteter, venner, penger) hvis det blir viktigere for oss enn Gud.

Siste leirdag var mange store og små hender flittig i sving med å rydde ut og vaske etter seg, før avslutningsmøtet klokka 11. Der var temaet «Se på Jesus!». Tobias tok utgangspunkt i teksten om kobberslangen som israelittene skulle se på for å bli fri fra følgene av slangegiften når de ble bitt. Han pekte på at vi har det på samme måte, vi har slangegiften i hjertet, derfor liker vi å synde. Men det fører til død, hvordan skal vi da bli fri? Så forkynte han hvordan Jesus elsker «de slemme» – og hvor godt dét er, for «de snille» finnes ikke! Vi skal få se på Jesus, da mister slangegiften sin kraft. Vi ble også minnet om at å «se» på Jesus er å lese og høre Bibelens ord, og om at vi er dyrt kjøpt.

Vi er takknemlige til Gud for leiren, alle som bidro til gjennomføringen og for budskapet vi fikk høre.
Leirsangen var «Min fremtidsdag er lys og lang». Så er det vår bønn at det må være evig sant for både små og store!

Skrevet av Anna-Marie Laberget