Fange eller fri?

Barnestykke av Mia Hallesby
En misjonær fortalte en gang om en liten fugl han så. Den flakset med vingene og pep så ynkelig. Han kunne ikke begripe hvorfor den oppførte seg så merkelig. Det var som en usynlig makt dro den imot et tre like i nærheten.

Han gikk bort til treet, og der oppdaget han en stor slange inne mellom grenene. Den lå ganske stille med åpent gap. De stirrende øynene var rettet mot den stakkars lille fuglen. Slangens sugende blikk dro fuglen nærmere og nærmere. Den var som trollbundet og helt i slangens makt.

Misjonæren sprang øyeblikkelig inn etter et gevær og skjøt slangen. I det samme den falt død til jorden var fuglen løst fra hekseriet. Glad løftet den vingene og slo en trille som takk for befrielsen.

Jesus Kristus kom til jorden for å sette alle som er i syndens fangenskap, i frihet. Han knuste slangens hode.

Fra «300 fortellinger», Indremisjonsforlaget, 1946