Er du blant de redde?

Er du blant de redde?
Av Hans Edvard Wisløff

«Men de feige (1930-overs.: redde) og vantro og vanhellige og morderne og horkarene og trollmennene og avgudsdyrkerne og alle løgnere – deres del skal være i sjøen som brenner med ild og svovel. Det er den annen død.»

Åp 21:8

Dette ordet har vi sikkert ikke stanset ved som vi skulle. Vi har kjent det som oss uvedkommende fordi vi verken hører til trollmennene, avgudsdyrkerne eller horkarene.

Men har du lagt merke til at det begynner med å nevne de redde? De stilles altså på samme linje som de «grove syndere».

De redde!

Hva mener Gud med det?

De redde – det er her de som er overbevist i sin samvittighet om Guds vei og vilje, men som ikke tør følge sin overbevisning om at det eneste rette er å overgi seg helt til ham. De er redde for konsekvensene. Menneskenes dom gjelder mer for dem enn Guds dom. De tør ikke gjøre opp. De er redde for å heise flagg og bekjenne sin tro! De er mer redd for i øyeblikket å falle i menneskers hender enn for en dag å falle i den levende Guds hender.

Det skal mot til å følge Jesus helt. Og det mot har de ikke. Det har ingen i seg selv. Men Gud gir dem mot som kommer.

De redde! Er du blant dem? Betenk da konsekvensene.

.