Se på Jesus!

Se på Jesus!

Barnestykke av Mia Hallesby

Noen smågutter lekte ved et islagt tjern. Isen var sikker, og oppå lå et tynt lag med snø. Guttene fant nå på at de skulle se hvem som kunne lage de retteste sporene når de gikk over til den andre siden.

De la i vei. Men da de kom fram og snudde seg, var det langt fra noen rett linje sporene dannet. Snart var de gått for mye til høyre, snart til venstre. Bare en gutt hadde klart det. Hans spor var helt rette. Forundret spurte de andre hvordan han hadde klart det.

«Jo, før jeg begynte å gå», svarte han, «tok jeg sikte på et bestemt punkt på den andre siden, og så holdt jeg hele tiden øynene festet på det. Derfor ble sporene mine rette».

Du har ofte hørt at hele vårt liv, fra vi er ganske små til vi skal dø, sammenlignes med en vei. Livsveien kaller vi den.

Når vi går på en vei, har vi alltid et mål. Det har livsveien også. Målet er himmelen. Ja, vi kan likså godt si at målet er – Jesus. Er det ikke som vi ser at han står med åpne armer og sier de deilige ordene: Kom til meg, alle dere som strever og har tungt å bære, og jeg vil gi dere hvile.

Hos ham er det hvile å få mens vi er på veien, og når vi en gang er fremme, skal alt som er tungt og vanskelig være borte.

Men veien er ikke så lett. Som guttene på isen satte spor etter seg, vil også vi sette spor etter oss på livsveien. Og tenk på det: sporene som vi setter, er alt hva vi tenker, sier og gjør.

Skal tro hvordan dine spor blir? Eller hvordan blir mine?

Du la merke til hvordan sporene etter den ene gutten ble rette. Han festet øynene sine på et bestemt punkt på den andre siden og gikk etter det. Han så verken til høyre eller venstre. Han så seg heller ikke tilbake, men gikk bare rett fram.

Jeg tror du forstår hva vi må gjøre for at våre spor på livsveien skal bli rette. Vi må hele livet ha vårt blikk festet på ham som vinker til oss ved enden av veien: Jesus.

Fra «Barne-andakter»,

Indremisjonsforlaget, 1946

Det er liv i å se

på det Golgata kors.

Ja, just nu er det liv

og for deg.

Å synder, så kom

da til ham og bli frelst.

Se på ham som tok

straffen på seg!

Se, se, se og lev!

Det er liv i å se

på det Golgata kors.

Ja, just nu er det

liv og for deg.

(Sb 144:1)