«Kast all deres bekymring på ham!»

«Kast all deres bekymring på ham!»

Intervju med Elin Nilsson ved Ingar Gangås

«Tenk så stort å ha en Far som sier at vi får kaste alle våre bekymringer på ham. Enten det er smått eller stort, har han lovt å ta seg av det. Det gir stor trygghet å vite at han drar omsorg for sine barn.»

Det er Elin Nilsson (22), ny husmor ved Bibelskolen på Fossnes, som sier dette. Hun kommer fra Nybro, sørøst i Sverige, ikke langt fra Kalmar.

Tar du turen innom Bibelskolen, oppdager du at det der like gjerne snakkes engelsk og svensk, som norsk og dansk (dansk lærer). I tillegg til innvandrere som følger undervisningen, er det også to elever fra Sverige.

– Da Sara Heian (som nå er i svangerskapspermisjon, red. anm.), ringte og spurte om jeg kunne tenke meg å komme til Fossnes som husmor i hennes sted nå etter jul, hadde jeg ingen klare planer. Så det passet egentlig godt å få spørsmålet.

Etter å ha lest engelsk et halvt år, hadde jeg noe barnehagepraksis sist vår. I høst studerte jeg musikk for lærere, og jeg funderte på om jeg skulle bli lærer eller arbeide blant barn på noe vis. Men jeg var veldig i tvil, og sto egentlig uten noe å gjøre da Sara ringte.

Elin Nilsson var elev ved bibelskolen skoleåret 2004/05. To av hennes søsken har gått her tidligere, og i år har hun en søster her. – Dette er en liten skole med få elever. Du synes ikke at det blir for lite miljø?

– Jeg er vant til få ungdommer der jeg kommer fra. Så egentlig synes jeg ikke at det er noe problem. I tillegg til elevene er det jo også andre studenter som bor i internatet. Det viktigste er egentlig ikke hvor mange vi er, men at vi får lære Jesus å kjenne og bli bevart hos ham, sier Elin Nilsson, som synes det er trygt og godt å legge alle bekymringer i Herrens hånd slik ordet fra 1Pet 5:7 sier. Nå håper hun at det blir mange elever fra høsten av.