Kom tilbake du frafalne!

Kom tilbake du frafalne!
Av Øivind Andersen (1905-1994)

<«Kom og la oss gå i rette med hverandre, sier Herren. Om deres synder er som purpur, skal de bli hvite som snø, om de er røde som skarlagen, skal de bli som den hvite ull.» Jes 1:18

Ingen mennesker har det mer vondt og er i en mer vanskelig stilling enn de som har vært kristne, men er falt fra Herren.

Det kom litt etter litt. Til å begynne med forsømte de å lese i Bibelen, ble slurvet med sitt bønneliv, var sjelden sammen med andre kristne. De begynte å få smak på slike ting som denne verden har å by et menneske. De fikk verdslige venner som roste dem og skrøt av dem. I det hele tatt var livet godt å leve, syntes de.

Men så plutselig viste deg seg at de kom ut i ting som de slett ikke hadde tenkt var mulig. De falt i synd. De oppdaget at mange av deres nye venner var falske. Det hele tok en vending til det onde.

Da gikk det for alvor opp for dem hvor godt det var å leve med Jesus, og hvor store ting de eide i det de helliges samfunn, og trangen til å komme tilbake til Jesus og til de kristne begynte å melde seg.

Men de ser ingen mulighet til å vende om. Det er bare dom og anklage i samvittigheten, og det er som røster sier til dem: Du har stelt deg slik at det ikke nytter for deg. Ditt liv er ødelagt. Det er besudlet av synd. Guds dom hviler over ditt liv.

Om dette når noen slike frafalne, ber jeg dere legge merke til adressen for det ord som står over denne andakten. Hvem er det Herren sier dette til: «Kom og la oss gå i rette med hverandre!»

Det er sagt til frafalne!

Herren beskriver adressen: «Barn har jeg oppfødd og fostret, men de falt fra meg.» De er i en ulykkelig stilling. Det er intet helt på dem, fra isse til fotsåle er det sår, buler og friske slag.

Til disse sier Herren: «Om eders synder er som purpur, skal de bli hvite som sne; om de er røde som skarlagen, skal de bli som den hvite ull!»

Fra andaktsboken «Ved kilden»