Søk
Close this search box.
Søk

Referat fra ungdomsleir på Hermanstølen 22.-25. februar

Detta var första gången jag varit på detta läger och det var en fin upplevelse. Vi fick samlas kring Guds Ord många gånger i tale, sång och vittnesbörd. Det var också ett gruppsamtal på fredagen vilket var fint, huvudtemat i vår grupp var samvetet och det var lärorikt att höra varandras erfarenheter och tankar.

Mötet på lördagskvällen med vittnesbörd sitter kvar i tankarna, det var nyttigt att få höra andra ungas upplevelser i den kristna vardagen.

Mycket av tiden gick till att umgås, gå på skidor, spela spel och sjunga tillsammans. Under lägret hade vi en liten kör där vi övade in sånger till att sjunga på mötet på söndagen. Det var fint att ha det, speciellt för att man fick sjunga några sånger om och om igen vilket gör att budskapet fastnar på ett annat sätt. Sångerna vi sjöng var “Alltid salig om ej alltid glad”, “Ungdomens lykke” och “Er det sant att Jesus er min broder”. Under mötena hade vi en “lägersång” vilket var “Er Gud for meg, så trede Meg hva der vil imot”. Även denna sång fick komma mer till hjärtat när vi sjöng den om och om igen. En mening i första versen som jag tagit med mig är “Hva kan meg Satan gjøre Med all sin helvedhær”.

«Er Gud for meg, så trede meg hva der vil imot, jeg kan i bønnens glede det felle under fot. Vil Gud meg gjerne høre, har Faderen meg kjær, Hva kan meg Satan gjøre med all sin helvedhær?

Det kan jeg trøstig sie, Det tror jeg fast og vet, at Gud i himmerike er ikke mere vred. Hans kjærlighet meg følger hvor jeg går ut og inn, og demper alle bølger som bruser mot mitt sinn.

Min Jesus er min ære, Han gjør meg ren og fin; Men ville han ei være den milde Frelser min, Da torde jeg og kunne for himlen ei bestå, jeg sank med ett til grunne i vredens dype å.

Han, han har helt utslettet alt som imot meg stod, min syndeskyld avtvettet med sitt uskyldig blod. Til ham i troen kommen et trøstig mot jeg får og frykter ei for dommen som over synden går.

Den grunn hvorpå jeg bygger, er Kristus og hans død; i Kristi korses skygger forsvinner all min nød. Der har jeg funnet livet, selv er jeg intet verd; Hva Jesus meg har givet, gjør meg for Gud så kjær.»

(Sangboken 312)

Det är roligt att vara på läger men också skönt att komma hem efter, jag har med mig många fina minnen från dessa dagar.

Skrevet av Lukas Kero