Søk
Close this search box.
Søk

Referat fra sommersamlingen på Fossnes 2023

Temaet for leiren var: Verdens lys – Lys og salt i verden.

Det har gått ett år siden forrige gang jeg var på Fossnes. Jeg har fulgt møter via nettet siste året, men det blir ikke det samme som å være på leir. Derfor har jeg sett fram til leiren dette året. Etter innkvartering og mat var det klart for møter. Det var varierende vær, fra stekende sol til regnbyger.

Bjarne Gjuvsland startet på onsdag kveld. Han talte over Lukas 23:39-43 om Jesus og de to røverne på korset. Her bet jeg meg merke i spørsmålet: Når ble røveren frelst? Svaret på det er at han ble frelst i det øyeblikket han vendte seg til Jesus. Har du vendt blikket til Jesus? Vi fikk videre høre fra Johannes 6:37:

Alle de som Faderen gir meg, kommer til meg. Og den som kommer til meg, vil jeg slett ikke støte ut.

Det er et godt vers å klynge seg til når kristenlivet blir vanskelig.

Årsmøtet på torsdag startet med en andakt over Matteus 6:10. «Skje din vilje som i Himmelen, så og på jorden.» Og de som har gått bort siste året ble minnet om av Lars Fossdal. Etter en pause ble vanlige årsmøtesaker behandlet.

Vitnemøtet på kvelden var en sterk opplevelse. Der tok en fram et vers fra Åpenbaringen 13:7. Det som venter de hellige før Jesus kommer igjen. Det blir en vanskelig tid for de hellige. Derfor gjelder det å være klar og holde seg til Jesus og ordet. En annen tok fram verset fra Åpenbaringen 2:4:

Men jeg har imot deg at du har forlatt din første kjærlighet.

Hvordan er det med deg, har du Jesus som det viktigste i livet ditt? Videre ble Jesus og flere løfter fra bibelen løftet fram.

På fredag talte Bjarne Gjuvsland over Salme 12. Så hadde Per B Holm et seminar om den kristnes frihet. Tekst fra Galaterbrevet 5, vers 1 og 13. På kvelden talte Gunnar Nilsson over Jesaja 35:8-10.

Lørdag startet Gunnar Nilsson med tekst fra 1. Mosebok 3:1-13. Der Adam og Eva faller i synd. Djevelen vil få oss til å tvile på de 10 bud. Derfor må vi være på vakt at vi ikke blir forledet av han.

Neste time hadde Per B Holm seminar nummer to om den kristnes frihet. Bet meg merke i dette at vi ikke skal bruke friheten til leilighet for kjødet.

På lørdag ettermiddag var det et opptak fra et tidligere misjonsmøte av Gonzalo Ascarrunz. Ingar Gangås tolket til norsk.

På kvelden talte Per B Holm over tekst fra 1. Johannes 3:1-10 om den store kjærligheten Gud har vist oss, at vi skal kalles Guds barn. Og at de som kommer til Jesus med sin synd slett ikke blir støtt ut. Dette er til stor trøst for oss.

Ungdommens spørretime på lørdagskvelden var en ny erfaring for min del. Det var gode spørsmål om sentrale ting i kristenlivet. Det var gode og velbegrunnede svar på spørsmålene.

Søndagen ble avsluttet med tale av Gunnar Nilsson. Teksten var fra Matteus 7:1-5. Om å dømme andre. Vi har lett for å se synden hos andre, mens vi selv går fri. Et sitat fra talen:

«Døm ikke en søster eller bror som faller, men hjelp den falne opp igjen.»

Ulike sangkrefter deltok i løpet av leiren. Det beriker møtene å kunne sitte og lytte til gode åndelige sanger. Det er stor dugnadsånd av de som bor i området og andre tilreisende. Det var ulike aktiviteter for både barn og ungdom i pausen mellom middag og kveldsmøtet. Barnemøter ble holdt i matsalen samtidig som det var møte nede i hovedsalen, både fredag og lørdag.

Jeg er takknemlig til Gud for at jeg fikk sitte å lytte til Guds ord over mange dager. Har hatt flere gode åndelige samtaler i løpet av uka. Dette styrker ens sjel og gir håp for vandring videre på veien mot himmelen.

Referent Johan Larsen fra Tromsø