Vel framme i Peru

Uke 43 – Reisebrev fra turen til Sør-Amerika, ved Ingar Gangås.

Da er vi vel framme i Arequipa, Peru, etter ei overnatting i Lima. Liv Jorunn og Martin Fjære kom med tog til Gardermoen litt over halv sju på mandag hvor de møtte Marit og Ingar Gangås. De startet tidlig fra Fossnes. Og det skulle bli en ekstra lang reisedag.

Flyet til Lima skulle ha gått 9:20, men var noe forsinket. Derfor landet vi ikke i Lima før kl. 19:00 lokal tid. Tidsforskjellen påplusset vil det si kl 4 på natta! Med to timer til i passkontroll, venting på bagasje og innsjekking for overnatting, var det godt å legge seg nedpå! (For Liv Jorunn og Martin etter 24 timers «dag»).

Miguel Fuentes og kona, Daysi, henta oss på flyplassen.

På veien inn til sentrum, hvor vi hadde bestilt overnatting, var det ikke fritt for at elektrikeren Martin måtte beundre det kaotiske ledningsnettet med strømledninger på kryss og tvers.

Vel framme på hotellet spiste vi middag sammen med Miguel og kona, samt Julia og Felix Vargas. På fritiden sin leser Julia korrektur på materiellet vi trykker, og hun er til god hjelp i litteraturarbeidet.

Felix er en av Såmannens beste ambassadør for spredning av bøker og har mange kontakter rundt om i Peru. For tiden er han lærer ved SETELA, et teologisk seminar opprettet av NLM. Men har med seg bøkene han er ute på møter.

Felix fortalte at det var valg på ny ordfører i Arequipa i starten på denne måneden. Da hadde han overrakt både ordføreren og resten av bystyret hvert sitt eksemplar av Husandaktsboken av Rosenius.

I morgen tidlig starter vi med samtaler og planlegging av oppholdet her i Peru på Såmannens kontor. Så blir det åpne møter og bibeltimer på ettermiddag/kveld i morgen, onsdag, på torsdag og fredag, før vi skal ta buss videre i retning Bolivia.

På vegne av oss fire,
Ingar