Referat fra skileir i Valdres 2022

For første gang på to år var det “or’ntlig” leir! Uten “meter’n” eller andre begrensninger. Vi var omtrent 30 ungdommer og unge voksne. Det var gode møter med kall til vekkelse, omvendelse og kvardagskristendom.

Curt Westman sammenligna livet med en flytur, hvor flyet aldri landet. Passasjerene måtte hoppe ut i lufta en gang, men de visste ikke når. Noen måtte hoppe av flyet når de var 5 år, noen når de var 19, og andre når de var 90 år. For å overleve måtte man få tak i en fallskjerm, som gjerne kunne forveksles med lukrative ryggsekker.

“Om du ikke husker annet fra denne første timen, så husk i hvert fall at du trenger å få tak i en fallskjerm med evighetsgaranti! Det har jeg gjort!”

Gjør det før det blir for sent!

“…Men kom ikke på dommens dag og si at dere aldri fikk høre Ordet forkynt i fargehandelen til Oskar Hansen!”

Curt tok også fram viktigheten av synds-erkjennelse og -bekjennelse:

“Når du skal dømmes er det ikke de andre som får regninga!”

“Det er den synda du sovner med som drar deg til fortapelsen!”

“Jeg vet ikke hva du sliter med, men gå til Gud med det!”

Han snakket videre om kristenlivet i hverdagen:

2 Tim 3, 10-12: “Og alle som vil leve gudfryktig i Kristus, skal bli forfulgt.”

Er din kristendom så ullen og avrundet at verden aksepterer den?

“Blir du forfulgt?”

Fredrik Thorbjørnsen hadde et møte på lørdagen.

Salme 33. “La all jorden frykte Herren!”

Matt 10, 28-31.  Frykt ikke for andre enn Gud, men Gud skal du frykte. Hvis du er en kristen, så vil det synes på hvordan du lever. Hvilken side vil du stå på ved Herrens dag? Vi fikk Guds Ånd, og derfor kan vi kjenne igjen tomme ord.

Av alt det vi kan frykte, så skal vi ikke frykte andre enn Gud. Mennesker er bare verktøy i hans hender. Det farligste med nedstengningen som har vært, er at vi blir så fort sløve. Det blir så enkelt og avslappende å “ikke måtte” gå på møter.

Ellers var vi heldige med været i Valdres. Det var sol og fint vær på dagtid, og en mektig flott stjerneklar himmel på kvelds/nattestid. Vi fikk et par fine skiturer, og noen elegante hopp i bakkene vi laget oss. For noen ble det også en langtur til Gribbe eller Varden, i strålende sol og blå himmel – nydelig utsikt!

Resten av tiden gikk til spill, innekos og fine samtaler. God mat ble det også denne gangen.

Vi er svært takknemlig for alle dem som har vært med på å planlegge og gjennomføre leiren, men aller mest sender vi en takk opp til Gud for at vi enda en gang kunne få samles til ungdomsleir.

Skrevet av Carl Richard Ellingsen