Reisebrev nr 2 fra Marit og Ingar Gangås

Første uka her i Peru har gått fort. Vi har hatt bibelkurs, der evangelisten Daminán Heredia hadde fire bibeltimer over 1. Mosebok 3.

Han underviste om slangens farlige angrep, og hvordan vi mennesker bærer hans gift i våre liv. Han nevnte flere alvorlige eksempler på dette. Vi er døde i våre overtredelser og synder, og går evig fortapt uten Jesus. I siste timen pekte han på at Jesus er den «sæd» som knuste slangene hode. Uten ham finnes det ingen sann Gud. All religion er lovstrev. Bare evangeliet kan sette mennesket i frihet. Det er ikke troen i seg selv som frelser oss, men Jesus. Det gjelder å ha blikket festes på Jesus, og leve i Ordet, i denne vanskelige og farlige tiden.

Tilhørerne fulgte godt med.

De var engasjerte i sangen.

 

Vi var heldige og fant overnattingssted like ved Såmannens kontor. Men trafikken rett utenfor, som går i tre filer, er uvant for oss. Den høres godt, sammen med flittig bruk av bilhornet og alle selgerne som roper ut sine gode tilbud.

 

Nå har Damián reist til landsbyen som han kommer fra, og kommer ikke igjen før mot slutten av denne måneden. Miguel Fuentes, Såmannens lokale leder, er i Lima, og blir vekke nærmere en uke. Han har kjent på en endring i øret som ble operert og behandlet for kreft for noen år siden. Da vi oppdaget noen ytre forandringer på øret, oppmuntret vi ham til å ta en kontroll så snart som mulig. Vi vil gjerne oppfordre til forbønn for ham.Denne uken blir vi alene om møter og bibelstudium. Marit måtte på byen for å kjøpe nye gitarstrenger i dag. I morgen kommer arbeiderne fra Unión Misionera (ELM) til undervisning på formiddagen.

 

Ellers kan vi fortelle at vulkanfjellet Misti, på vel 5 800 meter, viste seg med et flott snødekke i dag. Det er sjelden med nedbør her i Arequipa, men nå er vi inne i regntiden. Folket klager over lite regn, annet enn det som faller ned i fjellene. Det meste av dagen har tåka og skyene ligget tungt over byen.

Bilde av det høyeste fjellet, Chachani, med sine 6080 m, tatt tirsdag morgen.

Med hilsen fra Marit og Ingar