Barneleir 2019

Referat fra Barnedagen på Fossnes 27. juni 2020

En av de varmeste dagene i juni var det samlet ca 30 barn i alder 0-10 år og deres foreldre på Bibelskolen på Fossnes for en barnedag, som i år erstattet den tradisjonelle barneleiren på Fossnes. Dagen begynte med flaggheising og sang ved flaggstanga, før den første av tre bibeltimer. Under bibeltimen ble barna delt opp i to grupper etter alder og Reidun Irene Fossdal og Sara Heian fortalte om Jesu møte med den rike Sakkeus. Temaet for dagen var ”Møte med Jesus” og i tillegg til Sakkeus fikk barna også høre om kvinnen ved Sykars brønn og den blinde Bartimeus’ møte med Jesus. Ved siden av Reidun Irene Fossdal og Sara Heian var også Tobias Fjell med som talere denne dagen.

Utenom bibeltimene var det diverse andre aktiviteter. Sandkasse, huskestativ og sklie var flittig i bruk, mens andre lekte leker og sparket fotball. Det ble servert risgrøt til lunsj og etterpå var det sporleik i skogen og saft og kaker ute i finværet. Det ble også pølsegrilling og moroprogram med flere lagkonkurranser og godteriutdeling.

Dagens sang var nr 167 i Sangboken:

1. Han søkte meg i nåde Som gikk på syndens vei,
Han fant meg trett og såret og bar meg hjem til seg
Mens engler for Guds trone sang Og himlens harper herlig klang.

Kor: Nåde at han fant meg, Kjærlighet som vant med,
Nåde at han bar meg til sin fold. Nåde at han bar meg til sin fold.

2. Han tvettet min vunder, Gjød olje ren og vin
I syndens sår og hvisker: Nå er du evig min!
Hvor liflig var hans stemmes lyd, Min bange sjel ble fylt med fryd.

3. Han pekte på de merker Hans hånd og side bar,
Det var min synd han sonet, Å, hvor han elsket har!
Jeg tror det skjønt jeg fatter ei: Han elsker syndere som meg.

4. Nå bor jeg for hans åsyn I dyp og stille fred,
Og daglig jeg erfarer På ny hans kjærlighet.
En evighet blir ei for lang Til ham å prise med min sang.

5. Og som de dager skrider. Ja, hastig iler hen,
Jeg venter på de tider Han komme skal igjen
Og hjem meg hente som sin brud Til evig salighet hos Gud.»

Minneord fra dagen var Luk 19,10:

For Menneskesønnen er kommet for å søke og frelse det som var fortapt.

Skrevet av Elin Mangelrød