Nytt fra Moldova – 2015

Situasjonen i Ukraina påvirker også forholdene i Moldova. Myndighetene i Transnistria krever nå at besøkende må ha personlig invitasjon for å komme inn. Politisk er det spent og en del ser med engstelse på hva Russland kan finne på. Putin har uttrykt at han ser på Transnistria som en naturlig del av Russland.

Natalia og Vladimir Moser fortsetter sitt arbeid fra Chisinau. Vladimir samler en liten flokk regelmessig i Chisinau, og forkynner også for forsamlingene i Kamenka og Tiraspol via Skype. I vinter fikk de en sammenleggbar tralle til å sette opp litteratur på. De har fått tak i litteratur, både pårussisk og rumensk. Nå som det blir varmere i været, er planen å stille seg opp på gatene i Chisinau og dele ut god kristen litteratur til forbipasserende. Målet er også å komme i samtale og få opprettet kontakt med flere, som de så kan invitere til møtene.

Hvis ikke Vladimirs helsesituasjon forverres, er planen at han kommer til Norge i midten av juli, sammen med Natalia. Vladimir har hatt en del problemer med hjertet de siste årene, og han er ikke så lysten på å fly. Så vær med å be om at han må bli i såpass god form at han endelig kan få besøkt sommersamlingen på Fossnes og møte misjonsvennene der.