Navnet Jesus

Navnet Jesus

Av Hans Erik Nissen

«Du skal gi ham navnet Jesus» (Mat 1:23).

Første gang ble det sagt til Josef. Nå blir det sagt til deg: Gi ham navnet Jesus! Det er ikke nok at Josef har gjort det. Du må også gjøre det!

Navnet Jesus betyr frelser. Det har Gud gjort ham til. På årets første dag møter Herren deg med kallet: La Jesus være din frelser.

Utsett det ikke. Umerkelig legges år til år. Ingen av oss vet om vi nettopp nå trør inn over terskelen til vårt siste. Men i dag hører du hans røst. I dag er frelsens dag. I dag lytter Gud. Vil du gi hans sønn det rette navn?

Og du som har gjort det, men likevel er fylt av frykt og engstelse – du skal vite at det skal ikke mer til. Det er ikke din kristendom som skal frelse deg. Å være frelst er så enkelt som å ha Jesus til frelser. Det vil han være for deg i året som ligger foran. Om det rommer 365 dager for deg vet Gud alene. Det er heller ikke avgjørende. Det er det derimot at du hver eneste dag gir Jesus frelsernavnet, for det er hans rette navn. I hans navn ligger din salighet. Det er sant når vi synger: Jesus! Jesus! Alt det du treng for himmel og jord, er gøymt i det eine ord: Jesus.

Fra avisen «Dagen», 5. mai 2006