Jesus kommer snart


Jesus kommer snart
Av Ingar Gangås

«For ennå er det bare en ganske liten stund igjen, så kommer han som komme skal, og han skal ikke dryge» (Heb 10:37).

Jesu gjenkomst nærmer seg. Tegnene i tiden bekrefter at Guds ord taler sant. Jesus skal komme overraskende. Det er ikke lenge til nå. På mange skal det komme som et sjokk. Du er vel rede til å møte ham? Kanskje du mangler bryllupsklær, for du har vraket den kledningen Jesus har vunnet for deg. Ordet om korset var ikke noe du brydde deg om. Du skal vite at Jesus fremdeles speider etter deg – han venter på at du skal komme…

En liten stund

Brudgommen lengter etter sin brud. Snart skal han hente den han har så kjær. I sin store kjærlighet har han ventet med dommen. Det var så mange han ville nå med sin frelse.

Bruden får endelig komme heim – til ham som hun har lengtet så etter.

«Tenk når en gang med utildekket øye, Jeg ham skal se som her jeg trodde på!

Tenk når jeg der mitt kne for ham skal bøye. Når jeg med takk skal for hans ansikt stå!» (W. A. Wexels).

Han kommer

Ventetiden kan bli lang. Slik er det når du venter på den du elsker. Du er syk av kjærlighet. Midt i all sykdom, nød og anfektelse har du et eneste håp: snart skal han komme – han som er prøvd i alle ting, som ble funnet uten flekk og lyte, og som har båret alle dine synder opp på Golgata kors.

Timene kjennes lange. Sett i lys av evigheten er dagene her på jorden likevel så korte. Det er en ganske liten stund igjen – så kommer han!

Når du legger brikkene i et puslespill, går det seint til å begynne med. Men på slutten skjer alt så fort. Plutselig faller alle brikkene på plass. Slik skal det være når Jesus kommer. Da kommer han i hast.

Jesus skal komme. Det står fast, for han kan ikke lyve. Når han har sagt det, kan du stole på at det er sant. Han har nok ikke glemt deg. Han skal ikke dryge.