Ordet er rikt

Det er god stemning på kjøkkenet. Elevene har sin faste turnus der, og vi treffer en blid jente med svensk morsmål. Annelie Lundmark er navnet, og hun kommer fra Byske i Nord-Sverige, fra en forsamling innenfor «Bibeltrogna Vänner» (ELM-BV).

Da vi stiller spørsmålet om hvorfor hun havnet på bibelskole, så tenker hun seg litt om og svarer tankefullt: – Jeg hadde ønske om å lære Jesus bedre å kjenne og få mer innsikt i Guds ord. Så langt har det vært veldig positivt, og over de forventningene jeg hadde, sier hun.

– Jeg har funnet så mange rikdommer i Guds ord, som jeg før ikke visste om. Det er forunderlig hver dag å få sitte og lytte til utleggelsen av Guds ord, og få tid til å fordøye stoffet.

– De ulike fagene overlapper hverandre, og bibelgruppa på mandagskveldene er veldig givende. Da studerer vi Kolosserbrevet og samtaler om innholdet. På forhånd har en av oss laget spørsmål til teksten som skal gjennomgås, og så belyser vi disse spørsmålene ut fra Ordet. Jeg vil virkelig anbefale andre å ta et år på Fossnes, kommer det entusiastisk.

Hun nevner også noe som hun har stanset for i det siste: – Jeg har tenkt på hva en samtaler med andre om. Det er så lett at hjertet blir opptatt av de mange ting i denne verden, og at samtalen med andre bare blir om vær og vind, og ikke om det sentrale – om hva vi har i Kristus, sier hun ettertenksomt.

Det virker som om de høye fjell og de dype fjorder har gjort inntrykk på henne, og hun legger ikke skjul på at hun har opplevd Norge som et utrolig vakkert land. – På samlingsturen i høst var vi blant annet på fjellvandring på Prekestolen i Rogaland, og det gjorde sterkt inntrykk, avslutter hun.