Gud leder sine

Sara Lingmalm kommer fra Silverdalen, syd-øst i Sverige. Hun var elev her skoleåret 2001/-02, men hun kom tilbake og har nå vært her som husmor siden høsten 2004.

– Etter bibelskoleåret var jeg tilbake i Sverige og tok en toårig utdannelse innen mat og ernæring. Da jeg avsluttet skolen, søkte jeg jobb, og det var da jeg fikk spørsmål om å komme tilbake til Fossnes – og slik ble det.

– Bibelskoleåret betydde mye for meg. Jeg har så tydelig fått se hvordan Gud leder sine på de rette veier. Salme 37:5 sier: «Sett din vei i Herrens hånd og stol på ham! Han skal gjøre det.» Det er så godt å få legge alle ting i Herrens hånd, både små og store ting, og vite at han har omsorg for oss, sier Sara.

– En stor del av dagens arbeid blir på kjøkkenet. Jeg har lært mye av egne erfaringer. Det har blitt mye svensk mat, så det er godt at mange av elevene er fra Sverige, men de norske elvene er også flinke til å spise, sier hun med et smil.

– De fleste dagene begynner jeg med frokost, og jeg slutter dagen med å sette fram en tralle med kaffe etter middagen. Ellers går dagen med til vask, baking, handling av mat og planlegging, Jeg hjelper også til litt som sekretær, men det er ikke så mye jeg rekker når jeg er alene som husmor. Det er et variert arbeid, og det liker jeg!

– Det er fint å arbeide på en bibelskole med et kristent miljø der Guds Ord får stå i sentrum i alt vi tar oss fore. Det gjelder også alle praktiske saker som må til for at en bibelskole skal fungere, sier Sara Lingmalm.