Jesu hjertegledes dag!

Har du en fjellsikker grunn for din tro? Hva bygger du din kristendom på?

Avgjørende og viktige spørsmål for oss alle! Byggeer du på følelser og opplevelser, vil du – hvis du er sann – snart erfare at det ikke holder. Du må ha noe skriftlig, – du trenger et Gudsord å bygge ditt hus på. Det er fjellgrunnen! (Matt 7:24)

I Salomos høysang 3:11 leser vi: «Gå ut, dere Sions døtre, og se på kong Salomo med den krone hans mor har kronet ham med på hans bryllupsdag, på hans hjertegledes dag!»

Dette verset har blitt mitt påskevers og er min hilsen til deg som trenger noe skriftlig!

Uttrykket «Sions døtre» beskriver dem som ønsker å leve som Guds barn; og disse kjennetegnes ved at de er fremmede på jorden. De har Sion som sitt hjem – Det nye Jerusalem.

Kong Salomo var sønn av kong David og i mange ting et forbilde på Jesus. Videre tales det om en som er kronet i dette verset, og vi vet at Jesus bar en krone en gang; på langfredag – korsets fredag. Denne kronen viste ikke hans jordiske kongeverdighet. Den var ikke av gull og diamanter, men full av torner. Kronen var en gave fra hans mor, leser vi. Jesu mor, Maria, hadde bare en ting å gi Jesus: Verdens synder!

Du som leter etter grunn for din tro, – gå ut til Golgata denne påsken. Les om Jesus i Ordet. Les om hans lidelse og død for deg. Se på Jesus med den krone du og jeg har gitt ham i form av våre synder. Tenk på dette ufattelige under: Denne dag omtaler Jesus som sin hjertegledes dag!

En gammel og langtfra vakker kvinne vasket klær i elva, en dag for lenge, lenge siden og sang: «…og jeg er Jesu brud…» Noen unggutter som hørte sangen hånlo og sa: «Litt av en brud!» Men glad og frimodig kom svaret: «Ja, men det var han som valgte!»

Jesus vil så gjerne ha deg som sin brud. Han vil frelse deg. Så høyt elsket han verden at den dagen som inneholdt den største lidelse som tenkes kan, veien til Golgata, kaller Jesus for sin hjertegledes dag. Hvorfor? Jo, fordi det åpnet veien til himmelen for deg og meg! Gå inn gjennom denne porten og gled deg i Herren. Og gå ut til Golgata og se din forsoner og venn!

Av Paul André Bergene Holm