Noe er avsluttet – noe står igjen

Da Hans Adolf Brorson gav ut sitt første salmehefte i 1732, var tittelen på framsiden både lang og snirklete. Blant annet stod det «den forestående glædelige julefest».

Ja, julen er en festtid, en gledens tid. Vi minnes store ting som er skjedd. Gud ble menneske. Guds Sønn ble født av jomfru Maria. Dette er inkarnasjonens store under.

«Men da tidens fylde kom, utsendte Gud sin Sønn, født av en kvinne, født under loven.» (Gal 4:4)

Og Brorson synger i en av salmene i heftet:

En liten sønn av Davids rot,
som og er Gud tillike,
for våre synders skyld forlot
sitt høye himmerike.

Det var for våre synders skyld, for å redde oss fra dom og død han kom. Hans kjærlighet drev ham til jorden kunne vi si. Brorson skriver videre:

Det var ham tungt å tenke på
at verden skulle under gå,
det skar ham i hans hjerte;
i slik en hjertens kjærlighet
han kom til oss på jorden ned
å lindre all vår smerte.

Og frelsen er ferdig. Synden er sonet. Forsoningsverket er avsluttet. Det er fullbrakt.

Ja, det er virkelig grunn til glede og takk! Det er dette som er den virkelige, sanne juleglede!

Men noe gjenstår. Se her hva Guds ord sier oss i kapittel tre i 2. Peters brev:
«Men de himler og den jord som nå er, er ved det samme Guds ord spart til ilden. De blir holdt oppe til den dag når de ugudelige mennesker skal dømmes og gå fortapt. … Men Herrens dag skal komme som en tyv, og da skal himlene forgå med veldig brak, og himmellegemene komme i brann og gå i oppløsing, og jorden og alt som er bygd på den, skal brenne opp. … Men vi venter etter hans løfte nye himler og en ny jord, hvor rettferdighet bor.» (vers 7, 10 og 13)

Jesus kommer igjen og skal dømme levende og døde (2Tim 4:1). Guds barn skal da gå inn til den evige hvile. Nye himler og en ny jord. Det nye Jerusalem.

Hvorfor har det ikke allerede skjedd? Tiden er ennå ikke inne. Men husk Jesu ord: «Se, jeg kommer snart» (Åp 22:12). I 2. Peter 3:9 står det at han ikke er sen eller treg, men han er tålmodig – «for han vil ikke at noen skal gå fortapt, men at alle skal komme til omvendelse.»

Jesus vil at så mange som mulig skal bli frelst. Frelsen finnes i Jesus alene. Bare i Ham, og bare i troen på Ham.

I den siste tid skal det være mye falsk gudsdyrkelse, og mange skal bære kristennavnet uten virkelig å være kristne. Lignelsen om brudejomfruene viser det klart, ja, kanskje mer klart enn vi liker. Av de ti som gikk ut for å møte Jesus, brudgommen, var bare fem rede, og bare de kom inn til bryllupsfesten.

Jesus kommer igjen. Er du rede? Har du den levende tro, eller har du bare gudfryktighets skinn? (jf 2Tim 3:5).

Med ønske om en «glædelig julefest», mens vi venter på at Jesus kommer igjen!