Søk
Close this search box.
Søk

Referat fra høstleir på Ersdalstun 2023

Fredag 27. – Søndag 29. oktober var det høstleir på Ersdalstun leirsted. Vi hadde med oss Lars Fredrik Ellingsen og Asbjørn Fossli som talere og Håkon Bergene Holm og Olav Fossdal som ledere. Vi var rundt 70 ungdommer som var med for å høre Guds ord.

Første kvelden var det kveldsmat og møte v/Asbjørn Fossli. Han talte over teksten fra Jesaja 50:4-11. Gud var villig til å ofre sin eneste Sønn for oss, vi som var fortapte syndere.

“For menneskesønnen er kommet for å søke og frelse det som var fortapt.” Luk 19:10

“Når han vandrer i mørke, og intet lys skinner for ham, skal han sette sin lit til Herrens navn og stole på sin Gud.” Jes 50:10b

Etter litt kveldskos gikk vi og la oss, for å bli klare til en ny dag på leir.

Etter frokosten på lørdag var det møte v/Lars Fredrik Ellingsen. Litt seinere var det også et nytt møte v/Asbjørn Fossli. Begge to snakket om det å være menneske, og at Gud tar imot oss akkurat sånn som vi er. Den som kommer til Jesus, får syndenes forlatelse. Jesus gikk i døden for deg og alle andre mennesker her på jorden.

“For så har Gud elsket verden at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal fortapes, men ha evig liv.” Joh 3:16

Vi fikk i oss lunsj etter møtet, før vi kasta på oss gymklær og nærmest hadde kappløp om å først komme fram til Gyland skole, hvor vi hadde aktiviteter i gymsalen. Etter en times tid i gymsalen reiste vi tilbake til leirstedet hvor den tradisjonelle tacoen ble servert.

Kl. 19:00 var det møte igjen v/Lars Fredrik Ellingsen hvor han snakket om det å være en kristen. Å være en kristen er å være sann, bekjenne sine synder og å leve i lyset. Som kristen må vi regne med å være annerledes. Du kan ikke være som alle andre, du må velge bort noe. Det gjelder å velge rett. Å være kristen er å være tilgitt for Jesu skyld. Etter talen var det også vitnemøte hvor det var godt å sitte å høre på hva andre ungdommer har fått se i fra Bibelen.

Det var kaffekos også denne kvelden med is, brownie, smågodt og brus. Aktiviteter og underholdning var det også arrangert denne kvelden av to ungdommer som synes det var artig å holde ungdomsgjengen i godt humør.

Etter en natt til, med én time ekstra søvn, var det frokost. Siste møtet var kl. 10:30 v/Lars Fredrik Ellingsen. Han talte om frelsesvisshet.

“Men dersom vi vandrer i lyset, likesom han er i lyset, da har vi samfunn med hverandre, og Jesu, hans Sønns blod renser oss fra all synd.” 1. Joh 1:7

Gå til evangeliet! Der har du frelsesvissheten. Det står klart at Jesus frelste deg, og dermed er du fri. Ta det til deg og tro det, så kan du vite at du er frelst!

Vi vasket ut av rommene og fikk servert deilige burgere til middag før vi begynte på hjemreisen. Vi er takknemlige til Gud for det vi har fått sitte å høre på denne leiren.

Skrevet av Ester Heian