Sommerens ungdomsleir på Trettenes

Fredag 17. juni til søndag 19. juni var det ungdomsleir på Trettenes med litt over 30 deltakere. Trettenes er ikke kjent for god plass, men takket være ledelsens gentlemans-ordning var snart alle jentene innkvartert inne, mens de tapre guttene desperat prøvde å få reist sine telt ute i regn og vind.

Teltoppreisningen ble en god erfaring, hvor i hvert fall et par av guttene lærte at det er lurt å sjekke om teltpakken faktisk inneholder det den skal av utstyr, på forhånd. Men på tross av utfordringene sto samtlige telt til slutt oppreist, og trosset standhaftig vindkastene.

Resten av fredagskvelden gikk med på kveldsmat, og et møte hvor Jan Eirik Berre talte fra Johannes Åpenbaring før rotiden ble iverksatt kl. 23.

Lørdag morgen var været betydelig bedre, og vi startet dagen kl. 8 med flaggheising og synging av leirsangen. Frokosten ble servert og fulgt opp av et møte med Dag Rune Lid som talte om å være kristen i endetiden. Etter en stund med stillesitting begynte de unge kroppene å bli nokså rastløse og aktiviteter som kubb, boccia, badmington, bading og volleyball sto på menyen.

Kl. 14 ble det derimot mer alvor over aktivitetene. Da ble det arrangert kanopadlingstafett. Vi ble delt inn i fire lag, hvor hvert lag skulle padle tre runder mens vi prøvde å memorere et seks-sifret tall. «Startskuddet» gikk, og lag to kom seg raskt fram i ledelsen. Men så inntraff katastrofen: Kanoen til lag to velta, og herr og fru paddleentusiast stupte uti vannet og lå raskt etter de andre kanoene på en foreløpig sisteplass, mens de desperat prøvde å tømme kanoen sin for vann. Det ble en intens duell mellom lagene (hvor lag to faktisk greide å nå igjen et par av de andre kanoene), men hvor et tørrere mannskap til slutt gikk av med seieren!

Det ble også holdt gruppemøte på lørdagsettermiddagen, hvor vi ble delt inn i flere grupper. Da kunne vi snakke sammen på et kanskje litt mer personlig plan, uten så mange tilskuere. Her ble det litt lettere for flere av de mer beskjedne deltakerene å bli med i samtalene.

Kveldens siste møte ble et møte hvor Dag Rune Lid talte, og hvor vi hadde en vitnedel i etterkant. Her var det flere av de yngre deltakerene som viste frimodighet og hadde noe fint som de delte.

Søndag morgen var det igjen møte med Jan Eirik Berre, før servering av lommebokens favoritt: Lapskaus. Ellers bestod søndagen av pakking av telt, utvask og tilbaketuren hver til sitt.

Jeg vil personlig takke for leiren og for det arbeidet som ble gjort for å arrangere den! Med mye av leirens kronologi og handlingsforløp beskrevet, vil jeg også ta et øyeblikk og beskrive hvordan jeg opplevde leiren på et åndelig plan.

Med mye artig spill, spøk og lek var lederne klare på hvorfor vi var samlet på leir. Vi var på leir for å høre om Jesus! Den Jesus som har sonet vår synd og frelst oss! Jeg opplevde at møtene ble veldig trosstyrkende, og at ungdommen lyttet godt til det som ble sagt. Og det er min bønn, og ledernes med meg, at ungdommen kan sitte igjen med noe etter leiren, slik at de kan bli bevart hjem til Gud!

Skrevet av Marcus Eugene Popkema