Intervju med Héctor Gutiérrez

Jeg er helt og fullt overbevist om at nå haster det veldig med å forkynne evangeliet. Jesu gjenkomst er nært forestående. Det kan det ikke være noen som helst tvil om.

Tegnene som er foreskrevet oss i Bibelen er utrolig klare, noe har alle-rede gått i oppfyllelse og mye skjer nå rett for øynene på oss. Alt det som hender er nøyaktig beskrevet på forhånd i Guds ord. Det er alarmerende at de kristne er så sløve. Bare budskapet om Jesus kan frelse fra den evige fortapelse. Derfor må alle få høre evangeliet – og det snart!

Det er en engasjert Héctor Gutiérres (44) som sier dette. Han er fra Arequipa i Peru, og ble en kristen for to år siden. Héctor har vært en ivrig sjakkspiller siden han ble bitt av basillen som 28-åring. Han deltok i flere turneringer, og drømmen var å få komme til USA eller Europa for å konkurrere. Men nå har livet tatt en ny vending, og han er fornøyd med å undervise ungdommer i sjakk, samtidig med at han får vitne for dem om Jesus.

– Hvordan ble du en kristen, Héctor?
Det var evangelist Damián Heredia som første gang stanset ved det lille salgsbordet mitt og fortalte meg om Jesus. Han gav meg en liten andaktsbok i lommeformat og lurte på om jeg likte å lese. Det var boken «Bibelske skatter» av Martin Luther. Damián besøkte meg flere ganger på vei til og fra noe han kalte «Såmannens kontor», like i nærheten. Ikke lenge etter tok jeg imot invitasjonen og ble med ham dit for å lære mer. Jeg fikk en Bibel av ham. Jeg merket med én gang at Guds ord virket på meg. Bibelen var som en magnet. Jeg «måtte» bare lese, mer og mer. Gatesalget fikk bare vente i en periode, for jeg kunne ikke annet enn å lese, sent og tidlig var jeg oppslukt av alt det nye i Ordet. Det fikk ikke hjelpe at inntektene uteble, og at det ble mindre penger å kjøpe mat for. Jeg merket nesten ikke at jeg var sulten, for den ånd-elige tørsten var så sterk.

Det første jeg forsto var at jeg var en fortapt synder, men når jeg leste om at Gud elsket syndere så høyt at han hadde gitt sin enbårne Sønn til frelse for slike, da må jeg si at jeg undret meg storlig. Kunne det være sant? At jeg var elsket av Jesus. Til slutt fikk jeg gripe ordet fra Joh 3:16, og senere fikk jeg hvile i Jesu ord i Joh 10:27-28: «Mine får hører min røst, jeg kjenner dem, og de følger meg. Og jeg gir dem evig liv, de skal aldri i evighet går fortapt, og ingen skal rive dem ut av min hånd». Alt ble forandret, jeg kan ikke sette ord på hvor glad jeg ble.

Den som har møtt Héctor kan ikke unngå å legge merke til hans glød og vitnetrang. Salget blir stadig avbrutt av at folk stopper opp for en prat og ikke bare for å handle.
– Det er mange som lytter når jeg vitner om hva Jesus har gjort i mitt liv, forteller Héctor. Det er mye nød ute blant folk, og de lengter etter noe å tro på.
Bare i løpet av den tiden vi var ute i Peru nå i februar-mars, kom Héctor flere ganger til samlingene på kontoret med nye som ville høre mer.

Da jeg kom for å ta noen bilder til dette intervjuet, var det den store Bibelen hans, oppslått øverst på salgsbordet, som jeg først la merke til. Den leser han i når han ikke har kunder. Og fra den deler han ut skriftord som har blitt gode for ham.

– Jeg har så uendelig mye å takke Jesus for, sier Héctor. Tenk at Gud ikke har forkastet meg, og at han stadig tar seg av meg! Og han fortsetter: Glem ikke å sende en takk til misjonsvennene i Norge for all støtten de har gitt til utgivelse av oppbyggelige bøker – ikke minst «Husandaktsboken» og «Veiledning til fred» av Rosenius. Disse bøkene har vært til utrolig stor hjelp for meg og mange andre.