Søk
Close this search box.
Søk

Reisebrev nr 3 fra Marit og Ingar Gangås

Det har vært overraskende kjølig i Arequipa siste uka. Vi er inne i regntiden, men fram til forrige onsdag hadde vi sett lite til regnet. Men like før vi skulle samles til bibelundervisning på ettermiddagen, kom det et voldsomt regnskyll. Gulvet på det ene kontoret var delvis dekket av vann, som må ha kommet fra det flate taket over.


Vannet må ha fulgt en yttervegg, før det trakk inn ved gulvlisten. Rommet var lagringsplass for pappesker etter flyttingen av kontor. Og vi gikk i gang med å berge permer, bøker og annet utstyr. Heldigvis var det liten skade.

Da var det kanskje verre for tilhørerne som kom gjennomvåte. De er jo ikke vant til å kle seg i regnklær, og denne gangen kom alt så overraskende på dem, mens de var på vei hit. Noen bor så langt unna at de må benytte to busser, og det blir en del gåing i tillegg!

De kommer trofast til undervisningen, noe på formiddag og noe på ettermiddagene. Jeg har hatt flest timer over Jesajaboken, og lagt en del vekt på hvordan Gud taler til oss gjennom lov og evangelium. Loven er Gud i sin hellige vrede, og evangeliet er Gud i sin kjærlighet for Jesu skyld. På Golgata møttes hans hellighet og kjærlighet, da Jesus døde for oss som vår stedfortreder.

På tirsdagene fortsetter undervisningen for arbeiderne i Union Misionera (ELM) over utvalgte salmer. Sist gang var det Davids oppgjør, etter at Natan var kommet inn til ham, ut fra Salme 32. Neste gang blir det mer fra Salme 51.

Miguel Fuentes har kommet igjen fra Lima. Han skal fortsette med prøver her i byen. Og venter på MR for å se om kreften innenfor det ene øret har tatt seg opp igjen. La oss huske ham i bønn fortsatt.

Ellers er folk her ute svært forsiktige og tar sine forholdsregler mot korona. Alle bruker dobbelt munnbinn over alt.

Slik går de kledd når vi serveres frokost.

Brødene som de bruker her ute er luftige, litt seige, men svært gode.

Vi gleder oss over å få være sammen med gode venner her ute – spesielt over å merke deres glede og takknemlighet når Ordet forkynnes.