Reisebrev fra Ingar og Marit Gangås i Bolivia

Ungdomssamling i Sucre, Bolivia

I dag lørdag 23. oktober var vi med på ungdomssamling i Sucre, Bolivia. Det er Carmen og Gonzalo som har ansvaret for det hver uke. Denne gangen var Gonzalo hjemme for å forberede søndagens preken.

Først stilte Carmen dem noen spørsmål. Hva betyr ordet hykleri? Så gav hun noen eksempler fra dagliglivet som de samtalte om. Etterpå måtte de svare på hva ordene svik, ondskap, misunnelse og baktalelse. Hvorfor har jeg nevnt akkurat disse ordene fortsatte hun? Jo, fordi vi nå skal lese fra 1 Pet 2,1-2:

Legg derfor av all ondskap, all svik og hykleri, misunnelse og all baktalelse. Som nyfødte barn må dere lengte etter den uforfalskede åndelige melk, for at dere ved den kan vokse til frelse.

Så leste hun dagens andakt fra Husandaktsboken over samme tema. Ungdommene fulgte godt med.

Bilde: På bakveggen, sammen med logoen til Såmannen står ordet fra Rom 10,15b: «Hvor fagre deres føtter er som bringer fred, som bringer et godt budskap.»

Etter noen minutter dukket det opp noen etternølere. Det passet bra, sa hun, så får vi anledning til å repetere.

Undertegnede holdt andakt for dem ut fra 1Mos 19,1 om Lot og Abraham. Lot hadde satt seg blant mennene i Sodomas port. Det var en farlig plass for et Guds barn. Så leste vi fra Salme 1 om hvor salig det er å ha sin lyst i Guds lov. Da kan vi ikke sitte i spotteres sete, vandre i ugudelige folks råd eller stå på synderes vei.

Hvor farlig det er å gjøre som Lot.  Vi skulle heller gjøre som Abraham og vandre «for Guds åsyn». Det er viktig  å ha sine røtter plantet ved rennende bekker.

Ungdommene fulgte oppmerksomt med. Deretter stilte alle opp til fotografering. Carmen står som nummer to, foran fra venstre.

Alle ville vi skulle hilse til misjonsvennene i Norge.

Hilsen Marit og Ingar