Søk
Close this search box.
Søk

Referat fra sommersamlingen på Fossnes 9.-12. juli 2020

Dette året fikk vi også mulighet til å samles på sommersamling på Fossnes. På grunn av restriksjonene og forventet redusert fremmøte, besluttet Landsstyret at årsmøtet utgikk i år. I tillegg ble sommersamlingen forkortet med en dag. Det var også blitt oppfordret til at alle som bodde i nærområde av Fossnes både spiste mat og sov hjemme. Noen benyttet seg også av muligheten til å bo i telt eller campingvogn. På grunn av avstanden vi måtte holde, var det ikke plass til alle inne under møtene, så derfor måtte noen sitte ute. Det kom noen få regnskurer innimellom, men ellers var vi veldig heldig med været. Så det er vi veldig takknemlig for.
Begge møtesalene og leketreffrommet ble benyttet under møtene.

Utenom møtene var det også en del aktiviteter som var til glede for flere. Blant annet var det natursti på fredag formiddag for både barn og ungdom.

Med som talere på møtene i år hadde vi Lars Fredrik Ellingsen, Lars Fossdal, John Peder Samdal og Per Bergene Holm. Barnemøtene på fredag og lørdag formiddag hadde Kari Brennsæter og Anna-Marie Laberget ansvar for.

Torsdag kveld var vi samlet til samlingens første møte. Det var Lars Fredrik Ellingsen som talte på dette møtet. Møtet ble åpnet med en alvorlig påminnelse om at en dag skal du og jeg stå for Gud. Da spørres det ikke etter hvordan vi har hatt det her på jorden, men om vårt
forhold til Jesus er i orden. For alle har syndet og står uten ære for Gud. Men frelsen gjelder for alle. For et gledesbudskap!

«Men nå er Guds rettferdighet, som loven og profetene vitner om, blitt åpenbaret uten loven, det er Guds rettferdighet ved tro på Jesus Kristus, til alle og over alle som tror. – For det er ingen forskjell, alle har syndet og står uten ære for Gud. Og de blir rettferdiggjort uforskyldt av hans nåde ved forløsningen i Kristus Jesus.» (Rom 3:21-23)

Videre talte Lars Fredrik over temaet: «Hvordan skal vi få de unge til å velge Jesus?»

«Det er mange som velger Jesus, men man blir ikke frelst av det. Det må mer til! Det er også mange som sitter på møte etter møte, men ikke er frelst!
Det er i det øyeblikket alt går i stykker for deg, og du virkelig trenger en frelser, at Jesus kan få slippe til med sin nåde!»

-Lars Fredrik Ellingsen-

I forlengelse av dette møtet var det også vitnemøte, hvor flere deltok.

Bibeltimene Lars Fossdal hadde, på fredag formiddag, talte han over temaet «Evangeliet om Guds rike.» Han tok frem mange profetier fra GT som taler frem mot dette. Han avsluttet det siste møtet med en bønn om at vi ikke må få bruk for vår egen seier, men at vi må regne med Guds seier. Måtte det være en daglig bønn for oss!

Fredag kveld var det John Peder som talte over temaet «Den som tror på ham skal ikke bli til skamme.»

«For hva sier Skriften: Abraham trodde Gud, og det ble tilregnet ham som rettferdighet». (Rom 4:3)

Etter kveldsmøtet var det ungdommens spørretime, hvor det ble tatt opp en del temaer og spørsmål som er aktuelle blant nåtidens ungdom.

Bibeltimene på lørdag formiddag var det Per Bergene Holm som hadde. Temaet for disse timene var «Gud – historiens Herre i GT og NT.» Den første bibeltimen snakket han om Guds egentlige vilje og Guds tillatende vilje. Guds egentlige vilje er at vi skal bli frelst, mens Guds tillatende vilje innebærer at han også kan tillate at det som er ondt skjer. Han kan også tillate at vi blir fristet og satt i ulike prøvelser, slik som Job. Gud tilbyr og advarer, men han tvinger aldri noen.

På ettermiddagen var det orienteringsmøte og misjonstime. På orienteringsmøtet ble det snakket om situasjonen Sør-Amerika, med temaer som økonomi, misjonsprosjekt o.l.
Misjonstimen var det John Peder Samdal som talte på, over temaet «Den som seirer, ham vil jeg gjøre til en støtte i min Guds tempel.» Står vi på den plassen Gud har kalt oss til, eller bestemmer vi vår egne plasser og oppgaver?

Kveldsmøtet var det Lars Fredrik som talte på. Han tok frem temaet «Hvordan skal vi få de unge til å få tillit til Bibelen?»

«Det er så mye her i verden som kan både være koselig og morsomt. Men det varer så kort tid. Måtte vi ikke feste vår lit til det som forgår her nede.
Du og jeg som skal til himmelen har et veldig mål i vente, som er verdt all forsakelse og motgang det måtte bli!»

-Lars Fredrik Ellingsen-

Som Lars Fredrik sa selv, betyr ikke dette at alt i denne verden er av det onde. Det er mye som også er godt, som f.eks. hobby, jobb, familieliv o.l. Men vi må passe oss for at det tar vårt hjerte og vårt fokus vekk fra Bibelen!

På avslutningsmøtet på søndag var temaet for talen «Lovet være Herren!» Da nevnte Lars blant annet at det kun er i Bibelen vi får den rette kjennskap til Gud. Derfor er det viktig at vi leser i Bibelen. For slik han er der, er han også i dag. Han er vår løser og vår Frelser!

Så blir spørsmålet, som vi hørte på lørdags kveld, hva gjør jeg med det jeg hører? Bøyer jeg meg for det, eller lukker jeg ørene og avfeier Ordet?

Link til alle video-opptak fra sommersamlingen finnes her.

Skrevet av Johanne Thorbjørnsen