Kontor for «Såmannen» åpnet i Bolivia

Torsdag 23. februar åpnet Lekmannsmisjonen et leid kontor for arbeidet gjennom «Såmannen» i byen Sucre i Bolivia. Kontoret ligger sentralt plassert, bare et og et halvt kvartal fra «plazaen» (sentrum). Vår medarbeider, Gonzalo, med kona Carmen, og barna Natalia og Bernardo, var med på åpningen, sammen Graciela og Joel Vera og andre innbudte. Til sammen var vi 15 personer samlet.

Nå vil Gonzalo og Joel dele på å ha undervisning hver onsdag. I første omgang vil de ta kontakt med familiemedlemmer, tidligere medstudenter fra den tiden Gonzalo studerte til veterinær og Joel tok sin mastergrad i litteratur, og nåværende universitetsstudenter.

Joel har også lovt å hjelpe oss med oversettelser til quechuaspråket, som er hans morsmål.

Gonzalo ivrer for at dette må bli et luthersk senter der studentene kan komme innom til samtale og få bøker som vi produserer. Han forteller at både Husandaktsboken av Rosenius og Luthers andaktsbok, «Bibelske skatter», har fått en god mottagelse allerede, sammen med de andre publikasjonene fra tidligere.

Det er vår bønn til Gud at dette kan bli et senter der Ordet om Jesus kan bli sådd gjennom litteratur og bibelstudium.

Fra åpningen av det nye kontoret.Foto: Olav Gangås.
Gonzalo Ascarrunz presenterer de sistebøkene som «Såmannen» har gitt ut. Foto:Olav Gangås.