Er passet ditt i orden?

Er passet ditt i orden?
Barnestykke av Mia Hallesby

Ingen av oss vet når vi skal dø. De fleste tenker: «Det er sikkert lenge til». Og du som er barn, tenker slett ikke på det. At bestefar og bestemor som er så gamle, snart skal dø, det er rimelig, synes du. Men jeg, – nei.

Det er ikke ofte du leser i avisen, men iblant kikker du litt i den. En dag ser du under dødsfall at det står: «Vår inderlig kjære Lillegutt døde i dag, to år gammel».

Ja der ser du. Ingen av oss vet hvor gamle vi blir. Denne lille gutten ble bare to år, han.

Men nå må du ikke tro at Gud vil vi skal gå og tenke på døden bestandig. Nei, den største gaven Gud har gitt oss, er livet. Og han vil at vi skal glede oss over det. Men han vil også at vi skal være ferdige til å dø.

Hvis du skal reise til Amerika, må du ha alt i orden til reisen. Kofferten må være pakket. Penger må du ha med. Men framfor alt må du sørge for et pass. Uten det kan du ikke komme inn i et annet land.

Har du sett et pass? Det er en liten bok. I den står navnet ditt, når og hvor du er født og mye annet. Men det viktigste i denne boken er et bilde av deg. Alle som du må vise fram passet til, må se at det er deg som eier det.

Du vet aldri når du skal reise til det himmelske land. Derfor må du alltid være reiseferdig. Og pass må du ha. Men på det passet står ikke ditt bilde. Det er et annet bilde som åpner himmelens port for deg. Gud ser etter i hjertet ditt om du har Jesu bilde der inne, det vil si, om du tror på Jesus og er glad i ham. Da er ditt pass til det himmelske land i orden. Derfor kan Jesus si: «Den som tror på meg, skal leve om han enn dør» (Joh 11:25).

Jeg var en gang hos en gammel dame som var så syk at hun måtte dø. Tror du hun var redd? Nei, hun hadde passet sitt i orden. Hele ansiktet hennes strålte av glede da hun sa: «Snart er jeg hjemme og står for tronen».

Og noen dager etter døde hun og fikk sin plass i det store kor som står for Guds trone og synger hans pris.

Fra boken «300 fortellinger»,

Indremisjonsforlaget, Oslo, 1946