Flukt fra virkeligheten

Flukt fra virkeligheten

Av Hans Erik Nissen

«Du dåre! I denne natt kreves din sjel av deg.»

Luk 12:20

Hva er det som gjør den rike bonde til en dåre? Det er hans flukt fra virkeligheten. Hans mange gjøremål og hans suksess hjelper ham til å holde evighetsspørsmålet på avstand. Dersom du spør ham om han er rik i Gud, vil han sikkert svare med et forlegent smil at han nok ikke tenker så mye på akkurat det.

Ligner du ham? Tenker du på at det bare er et skritt mellom deg og døden? Også du kan gå rolig i seng uten å vite om du legger deg for aldri mer å stå opp. Gud kan klippe livstråden. Da kreves din sjel. Det betyr at du må stå til regnskap.

Da er det bare én ting som teller: Er du rik i Gud? Men det kan vel ikke sies om noe menneske? Jo, det gjelder hver eneste en som har mottatt syndenes forlatelse. Han er nemlig renset ren i Jesu Kristi blod. Den som er det, er ren for Gud. Og ikke nok med det: Gjennom Jesu liv har han vunnet Guds velbehag. Alt det Jesus var og gjorde, tilregner Gud den synder som kommer til Jesus med sin synd.

Så enkelt er det. Kom med din synd til Jesus i dag. Han vil slette den ut. Så gir han deg hele sin rikdom, og du er rik i Gud.

Fra avisen Dagen, 6. mai 2006