Synden fra Sodoma


Synden fra Sodoma

Abraham fikk høre at klageropet over Sodoma var stort, og at Gud ville ødelegge byen (1Mos 18). Der bodde brorsønnen, Lot, med familie. De hadde bosatt seg rett utenfor byen, men nå hadde den vokst slik at de var helt omringet. Synden, som besto i homofili og avgudsdyrkelse, var blitt farlig for dem.

Da ble Abraham stående for Herrens åsyn i bønn. Han kjempet med Gud for at de kunne berges. Dommen måtte komme. Bare Lot og hans to døtre ble reddet.

Dette skal si oss noe. Vi har fått de samme tilstander i vårt land. Dommen nærmer seg. Som det var i Lots dager, skal det bli før Jesus kommer igjen. Han skal komme uventet, som på Noas tid, den gang ondskapen var stor på jorden.

La oss gjøre som Abraham: Trygle Gud om frelse for den ugudelige slekt, og om redning for oss selv og våre barn.

Ingar Gangås