Elsk den fremmede!


Elsk den fremmede!
Av Per Bergene Holm

5. Mosebok 10:19

Israels folk var fremmede i Egypt, og Josef og Maria måtte i hast gi seg i vei som flyktninger til Egypt. Julen skal også minne oss om at det i dag er mange som undertrykkes og må flykte for Jesu navns skyld, ikke minst i de muslimske land.

I høst har vi fått kontakt med flere flyktninger på Fossnes. Flere av dem er på flukt for Jesu navns skyld, og noen av politiske årsaker. Nå følger de trofast undervisningen på bibelskolen.

La oss ta vel i mot dem, hjelpe dem og huske dem og deres familier i våre bønner.

Flere har ønsket å vite litt om hver enkelt, og ikke minst få deres navn slik at de kan ta dem med i sine bønner.

Yossef – er en ung kristen flyktning fra Irak. Han er assyrer og tilhører en ortodoks assyrisk kirke. Vi leser stadig om drap på kristne i Irak, og Yossef er meget redd for dem av hans familie og venner som er tilbake i landet. Selv gikk han i sommer på sine bein fra Irak til Tyrkia og kom med fly derfra til Norge.

Hamid – flyktet fra Saddam Hussein for omkring 25 år siden. Han har siden hatt en omflakkende tilværelse, og etter flere år i ulike land i Midtøsten, har han bodd noen år i Italia og Danmark, men uten å få asyl. Han kom til Norge for ett år siden. Han er nominell muslim, men har nå i noen tid oppsøkt kristne møter og gudstjenester.

Amjad og Azra – er et ungt kristent ektepar fra Pakistan. De har tre barn, som alle er hos dem på Fossnes. Amjad og Azra kommer fra en evangelisk kristen sammenheng i Pakistan, og har flyktet av frykt for å miste livet. De har familie og venner tilbake i Pakistan, og nevner stadig at vi må huske på dem i våre bønner.

Neelan – er en kvinne fra India, med hinduistisk bakgrunn. Hun har vært i Norge et par år. Hun regner ikke med å få oppholdstillatelse, og frykter at hun må reise tilbake til India ganske snart.

Getnet – er politisk flyktning fra Addis Abeba i Etiopia, og har kone og små barn igjen i hjemlandet. Han har ortodoks (koptisk) kristen bakgrunn.