Du skal elske Gud av hele ditt hjerte

Du skal elske Gud av hele ditt hjerte
Barnestykke av Mia Hallesby

«Mor», sa Per en dag han kom fra skolen, «Jeg kan ikke være glad i deg og Gud på en gang, og da vil jeg helst være glad i deg. Frøken sa at vi skulle elske Gud av hele vårt hjerte. Men når Gud skal ha hele hjertet, blir det ingen plass til deg, og jeg vil være glad i deg, jeg».

Mor ba Per gå ned i kjelleren og fylle en bøtte med poteter. Han syntes nok det var en rar måte å svare på, men han gjorde som hun sa. Da han kom tilbake, tok mor fram en pose med erter.

«Her skal du se», sa hun «Bøtten er full av poteter, men det skal bli plass til ertene også». Hun tømte posen og rystet ertene ned mellom potetene.

«Her er det plass til enda mer», sa hun og tok to skuffer sand og drysset ned mellom potetene og ertene.

«Og enda mer går nedi». Hun slo flere øser med vann i bøtten. Da hun hadde gjort det, sa hun til Per:

«Nå ser du, Per. Bøtten var full av poteter, men det ble også plass til erter, sand og vann. – Sånn er det med hjertet ditt. Det kan være fullt av kjærlighet til Gud og likevel ha plass til far og mor og søsken, til gode kamerater, gode bøker og mye annet som er godt».

Nå forsto Per at han kunne være glad i Gud og far og mor og mye annet på en gang.

Det er Gud som har gitt deg far og mor og alle hjemme. Han vil at du skal være glad i dem alle sammen. Og det er Gud som har skapt de vakre, små blomstene som nikker til deg i solskinnet om sommeren. Han vil at du skal glede og fryde deg når du går og plukker blomster til bestemor.

Ja, Gud gleder seg når du lukker hjertet ditt opp for alt som er skjønt og godt. Han gleder seg også over at du har gode kamerater som du holder av og leker med.

Det er plass i hjertet ditt til alt dette og mye, mye mer.

Men husk at størsteplassen og førsteplassen vil Gud ha. For det står i Bibelen: Du skal elske Gud av alt ditt hjerte.

Fra «Barneandakter»,

Indremisjonsforlaget 1946