Tok kristendom grunnfag

På et av rommene står det en PC med diverse teknisk utstyr tilkoplet, og på stolen foran PC-en sitter en gutt med dialekt nordfra. Han kommer fra Lebesby, og har navnet Daniel Teigen. Nå bor han på studentheimen ved bibelskolen og tar historie ved Høyskolesenteret i Vestfold, ikke langt unna. Her kan en ta en rekke ulike fag.

Han opplever det veldig godt å få bo på studentheimen, og få være en del av et større åndelig fellesskap. I yngre år i Nord-Norge, der faren var prest, opplevde han at det kunne være stridt når det var så få kristne på hjemstedet.

Det er tredje året hans på Fossnes. Først gikk han på bibelskolen, og i fjor tok han kristendom grunnfag ved NLA i Bergen via internett. – Dette var en god løsning, som også gav mulighet for å få faglig hjelp og veiledning fra lærerne på bibelskolen. I tillegg til noen korte kursdager ved NLA, kunne jeg ta hele studiet over internett fra Fossnes, sier Daniel.

På fritiden er han heller ikke arbeidsledig. Han har nemlig ansvar for kopiering av CD-er i Lekmannsmisjonen. Han mener det er viktig å utnytte moderne tekologi, og spesielt det nye MP3-formatet som en nå kan lagre på CD-ene, eller som kan kopieres til en liten MP3-spiller.

– Bestefar min har fått seg CD-spiller som tar MP3-format, og han ble helt begeistret da han hørte at alle kassettene i skuffen hans kunne lagres på bare én CD. I dette formatet kan en få plass til 30-40 taler på en CD, og det gir veldige muligheter og er svært praktisk i bruk. Det er svært viktig å spre Ordet på «alle vann», som Bibelen uttrykker det. Jeg vil gjerne tilskynde til «piratkopiering» av CD-ene som jeg produserer, sier han med et smil.

Da vi spør om han har et Guds ord å dele med leserne av bladet, så minner han om noe som har talt til han fra 1Joh 2:1-2: «Mine barn! Dette skriver jeg til dere for at dere ikke skal synde. Og hvis noen synder, har vi en talsmann hos Faderen, Jesus Kristus, Den Rettferdige. Og han er en soning for våre synder, og det ikke bare for våre, men også for hele verdens».