Hva betyr julebudskapet for meg?

Hva betyr julebudskapet for meg?
Av Karl Notøy

Julenes budskap er kommet bort i all virvaret rundt julefeiringa. Handelsstanden som har tatt i fra oss den sanne julefeiringa. Det har blitt et enormt kjøpepress, – fokuset blir satt på gaver, mat og tradisjoner.

La oss ta et eksempel: Vi kan tenke oss en kunster som har malt et bilde. Så setter vi på det ei veldig stor og flott ramme. Og når folk ser på bildet, sier de: «For ei fin ramme!»

Rammen stjeler oppmerksomheten fra bildet. Bildet kommer bort på grunn av at rammen dominier slik.

Nei la oss lage ei ramme rundt jula som fremhever julens virkelige budskap! La jula bli mer enn en vakker midtvinterfest!

Bibelen taler alvorlig om fråtseri. Og i Jula skulle vi være mer opptatt av å yte noe for andre en bare å nyte…

Det er vel ingen gang at flere faller utenfor enn i jule- og nyttårstiden? Da blir ensomheten verst å bære.

Vi skulle tenke mer på han som kom til oss; – Han som var rik og som for vår skyld bli fattig.

La oss midt i vår overflod tenke på ham som ble lagt i en krybbe. Nei, den første julenatt var det ingen jordisk glitter og glans. Da var det fullt i herberget.

Spørsmålet er om det er så fullt i våre hjem og i våre hjerter at det ikke er rom for verdens frelser? Han deler ikke plass med noen!

Er vi så opptatt med rammen at vi glemmer bildet, glemmer hovedsaken, – glemmer han som kom, den virkelige gave, gitt oss til frelse, barnet i krybben, mannen på korset, den oppstanden frelser?

Det er han som skulle være sentrum i vår julefeiring! Jula er mer enn noen fridager i slutten av desember!

Jula minner oss om verdenshistoriens viktigste budskap! En frelser ble født inn i vår fortapte verden. Det ble tent et evig håp for mennesket som går mot den evig fortapelse!

Tenk om vi ikke hadde ei jul å feire, – om vi ikke var et håp for dette livet!

Men jula forteller oss at det er håp for en synder!

La oss bli mer opptatt med hovedsaken i stedet for å være med å lage en midtvinterfest!

Måtte vi bli stille for julens mysterium!

Det er få som ser en frelser i barnet som lå i krybben. Menneskelig ser dette ynkelig ut. Ja, dette er dårskap for den som ikke tror. Her ligger han som har all makt i himmel og på jord , – overlatt i syndige mennesker hender, de hender som til slutt naglet ham til korset.

Men nettopp dette er julens salige budskap!