Vandringen

Vandringen
Av Karl Notøy

Vi er alle på vandring gjennom livet, – fra vugge til grav. Og på denne vandringen blir vår evige skjebne bestemt.

Som kristne er vi pilegrimer på vandring mot himlenes land. Denne vandringen kan til tider bli tung, og foten kan bli sår. Vi kan møte mange hvorfor, mange ubesvarte spørsmål. Satan unner ingen salighet og glede.

Vandringen til himmelen begynner ved korset. Vegen er smal og porten er trang. Men spørsmålet er om vi har målet for øyet, – om vi hver dag tvetter våre kjortler rene i Jesu blod, selv om vi er bølgedalen, og bølgene bryter mot skipet.

Om vi fått mange skrammer på pilegrimsvandringen, så gjør det lite mot den glede og salighet som venter oss der hjemme. Her i verden vil det ofte bli både tårer og fortvilelser. En pilegrims vandring er ikke en «dans på roser», men et løp mot strømmen. Bibelen oppfordrer oss til å løpe slik at vi vinner seierskransen.

Vandringen med Jesus er en vandring i bønn. I sorg og glede skal vi få komme til ham, han som er prøvet i alt i likhet med oss, dog uten synd.

Når vi tenker tilbake på vandringen er det nåde over nåde at jeg kan kalle meg en kristen i dag.