Jesus alene

Jesus alene
Av Karl Notøy

Måtte det bli Jesus alene, – først og fremst i mitt liv –, men også i vennesamfunnet og i alt kristent arbeid! For det er så lett for at så mye kommer foran Jesus eller skygger for ham; at mennesket blir satt i sentrum, i steden for han som alt skulle dreie seg om; – Jesus alene som min frelsesgrunn!

Det er Jesus som gjelder for Gud. Verken min omvendelse, min anger, min bestemmelse, eller noe annet som jeg gjør, kan settes som grunn for min frelse. Jesus alene er mitt håp.

Setter jeg mitt håp til mennesker, eller til noe jeg selv kan prestere, blir jeg ikke stående i dommen.

Det er ikke frelse i å stå i en organisasjon, heller ikke å gi til misjonen. Det er bare Jesu frelsesverk som gjelder. Skal jeg nå himmel og salighet må det bli Jesus alene for meg, – at han gjelder i mitt sted.

Dette er ikke noe jeg kan komme på av meg selv eller studere meg til. Nei det som ikke oppkom i noe menneskes hjerte, det har Gud beredt for oss. (1Kor 2:9)

Det er bare Den hellige ånd som kan vise oss Jesus, for det hans oppgave å herliggjøre sønnen. (Joh 16:14) Vi selv har ingen ting å rose oss av.

Jeg er redd for at Jesus mange ganger kommer i andre rekke. Jesus kan blir liten for oss, ja, han kan bli så liten at jeg mister synet av ham, at han blir borte i all mas og kav, i hverdagens mange gjøremål.

Som mennesker er vi jordvent. Det jordiske står oss nærmest. Jesus vil ha hedersplassen, ja, han vil ha førsteplassen. Han som ga seg selv for oss, han vil være vår Herre. Måtte det bli Jesus alene i mitt liv og hos alle som kaller seg kristne.

Han skal vokse og jeg skal avta, ja dette er vokster i en kristens liv. (Joh 3:30) «Nærmere deg min Gud» er sangerens bønn. Måtte jeg få komme så nært at det blir Jesus alene, at alt mitt kommer i bakgrunnen, at jeg får se hva som er det viktigste, framfor de mange viktige ting: Jesus alene som himmelveg, som Frelser og som Herre. Det er Han som er skriftens midtpunkt. Han er troens opphavsmann og fullender. (Heb 12.2) Og jeg vet at når jeg ved Guds nåde en gang skal få nå heim til himlen, så blir det for alltid Jesus alene. Da skal jeg synge Mose’ og Lammets sang.