Søk
Close this search box.
Søk

Referat fra barneleir på Fossnes 21. – 23. juni

Så var endelig sommerferien her, og med det også tid for årets barneleir. En flott måte å begynne sommeren på!

Tema for leiren var «Trygg hos Jesus».

Minneordet for leiren var fra Jesaja 41:10:

«Frykt ikke, for jeg er med deg! Se deg ikke engstelig om, for jeg er din Gud! Jeg styrker deg og hjelper deg og holder deg oppe med min rettferds høyre hånd.»

På samme måte som en paraply beskytter mot regn, beskytter Guds Ord mot farer og fiender i livet. Denne usynlige paraplyen kan vi alltid ta med oss.

Vi fikk høre om at vi kan være trygg på Ordets grunn. Det Jesus sier er sant. Vi kan stole på det. Han sier aldri noe for å lure noen. Når han kom gående på vannet og sa «Kom» til Peter, så sa han ikke det for å lure ham til å drukne, men for at Peter trygt kunne stole på Jesu ord.

På lørdagen fortsatte bibeltimene inndelt i grupper. Ingrid Bø hadde samlingene for de minste barna, Olav Bergene Holm og Reidun Irene Fossdal talte til de større barna. Vi ble minnet om Daniel i løvehulen, som tross fare holdt seg til Guds Ord. Vi har også mange farer i hverdagen, krig, ulykke, sykdom, sult osv. Men de største av alle farer er det som er farlig for hjertet vårt. Det kan være misunnelse, frafall, hovmod, eller andre synder. Men vi får alltid gå til Jesus med alle ting.

Vi er også trygg blant fiender. Men selv gode og kjekke ting i hverdagen vår, kan bli en fiende hvis det fører oss bort fra Jesus. Det kan være fotball, penger, vennene våre eller andre ting. Når en fiende angriper så får vi gå til Ordet og ta på oss Guds fulle rustning, Ef.6:11,13-17. Ordet om Jesus er den skjolden/paraplyen vår som beskytter mot fiender.

På lørdagskvelden talte Olav Fossdal om at vi er trygg i domen. Slik som Noah unnslapp vannflommen fordi han stolte på Gud, slik er vi trygg i domen når vi tar vår tilflukt til Jesus. Vi er for evig trygg hos Jesus.

Vi er trygg og kan være takknemlig og frimodig. Paulus og Silas sang lovsanger i fengselet. De hadde med seg en usynlig paraply, de hadde med seg Jesus. «Frykt ikke, for jeg er med deg!» De visste at de alltid kunne glede seg i Herren. Og Gud så fangevokteren, at han måtte få høre om Jesus. Derfor måtte Paulus og Silas i fengsel, slik at han også fikk komme til tro.

Til slutt ble vi minnet om at vi aldri kommer til å møte noen som ikke Jesus er død for. Jesus har gått i døden for alle, og vil at alle mennesker skal bli frelst.

«Ingen er så trygg i fare,

som Guds lille barneskare,

fuglen ei i skjul bak løvet,

stjernen ei høyt over støvet.»

Det ble også mye tid til fotball, lek og moro.

På lørdagen fikk vi en regnværsdag og en del av aktivitetene måtte tas innendørs. Den tradisjonelle spor-leiken ble gjennomført i gangene på Ekely, og i møtesalen ble det både leker, tautrekking og potetløp. Det engasjerte virkelig!

Også i år hadde Snusen kommet til barneleir, og vi må si at han får med seg det meste! Han kunne fortelle om barn som hadde vanskelig for å finne roen på kvelden, og om voksne som spilte både innebandy og yatzy midt på natten. Han bor fortsatt under en busk i skogen, og kommer helt sikkert tilbake også neste år for å dele ut prikkene sine.


Vi er atter takknemlig for å kunne ta med barna våre på leir, og få hjelp til å gi de det viktigste av alt her i livet, ordet om Jesus. Må vi be om at Ordet blir bevart i hjertet, både hos liten og stor.

Referatet er skrevet av Cornelia Fjell