Søk
Close this search box.
Søk

Referat fra ungdomsleiren på Trettenes sommeren 2023

16. – 18. juni var ca. 30 – 40 ungdommer samlet til ungdomsleir på Trettenes for å høre Guds ord forkynt. Det var Kristian Fjære og Paul Andrè Bergene Holm som forkynte Guds ord for oss under leiren.

Hvordan hører vi Guds ord?

Kristian hadde to møter der han på det første møtet forkynte ut ifra verset 1. Tes.2; 13.

Derfor takker vi også alltid Gud for dette: Da dere fikk det ordet som vi forkynte, tok dere imot det, ikke som et menneskeord, men som det i sannhet er, som Guds ord, som virker med kraft i dere som tror.

Han fortalte at når vi er samlet for å høre Guds ord, ligger det så lett for oss at tankene våre er andre steder enn ordet som vi hører. Men det er bare Guds ord som forteller om den eneste veien til himmelen, dommen, helvete og himmelen. Guds ord er sannheten. Da blir spørsmålet: Har Guds ord blitt gjeldene for deg? Det gjelder evigheten.

 

Rettferdig ved Jesus

På det andre møtet tok han utgangspunkt i Rom. 5; 19.

For liksom de mange ble stilt fram som synder ved det ene menneskets ulydighet, så skal også de mange stilles fram som rettferdige ved den enes lydighet.

Da fortalte han om Jesus som er den eneste som har levd et lydig liv her på jord, og ved ham kan vi stå rettferdige på dommens dag. Videre tok han fram verset fra Joh. 6; 40.

For dette er min Fars vilje, at hver den som ser Sønnen og tror på Ham, skal ha evig liv. Og jeg skal reise ham opp på den siste dag.

Han understreket at det ikke er i oss selv at vi kan komme til himmelen, men pga. Jesu lydighet her på jord har hver den som tror på ham adgang til himmelen.

 

Skapt!

Paul André hadde også to møter der det første møtet hadde tema «Skapt!». Da snakket han om hvordan naturen og hele universet er satt i et perfekt system som tydeliggjør at verden ikke kan ha oppstått ved evolusjon, men at det står en skaper bak det hele. Det er han som har skapt oss mennesker og han forandrer seg ikke gjennom tidene selv om alt annet forandrer seg. Vi mennesker er verdifulle for Gud fordi vi er skapt av ham. Ja, så verdifulle at selv om vi er fulle av synd, så var han villig til å gå i døden i ditt og mitt sted for at vi skal kunne komme til himmelen og tilbringe en evighet med ham.

 

Frelst?

Det andre møtet hadde temaet «Frelst?» med utgangspunkt i versene fra Heb.10; 19 – 25. I Jesu blod har vi frimodighet til å se oss frelst, siden han tok våre synder og gikk i døden med den. Men selv om Jesus har sonet for alle synder, tar ikke alle seg bruk av denne soningen, derfor kommer ikke alle mennesker til himmelen. Men for den som tror på Jesus er det ingenting som kan stenge dem veien til himmelen. Han fortalte også at din og min frelse er ikke avhengig av våre følelser, men vi har fått et gavebrev signert med Jesu Kristi blod, som gir oss adgang inn til helligdommen og refererte til sangen på nr. 283:

«Vel skifter sol og skyer I hjertet ofte om … Men jeg har lært betrakte: Hos Gud det skifter ei!»

 

Strålende vær og ulike aktiviteter

Ellers var det strålende vær så ble det også god tid til å være ute å spille volleyball, kubb og andre uteaktiviteter. Det ble også som vanlig, holdt en padlekonkurranse for dem som ønsket å bli med på det. Vi hadde gruppesamtaler i tillegg til frie vitnesbyrd på lørdagskvelden, der vi fikk dele med hverandre hva vi hadde sett eller hørt fra Guds ord.

Takk til alle som har stilt opp og hjulpet til med leiren på ulike måter. En stor takk til Kristian og Paul André som forkynte Guds ord for oss. Takk til alle ledere som har organisert leiren og takk til alle ungdommer som var med på leiren. Hver eneste ungdom teller, og vi håper å se dere igjen til neste leir.

Skrevet av Edel Margrethe Larsen