Dødehavet

Mange har nok vært i Israel og besøkt området ved Dødehavet. Det blir fortalt at innsjøen på enkelte plasser kan ha et saltinnhold på opptil 70 %. Sjøen har lite tilgang på friskt vann, og den mangler utløp slik at saltet hoper seg opp. Det er døden som rår.

Slik kan det også bli dersom misjonskallet dør ut. Kristne som bare mottar, uten å dele evangeliet med andre, vil snart begynne å dyrke seg selv. I stedet for brannen etter å nå videre ut med Guds ord, blir en etter hvert mer og mer selvsentrert. Det kan bli mange reiser til Syden, men mindre og mindre offer til misjonen. Mye av tiden kan gå med til «facebook», der en bretter ut om seg selv og de dagligdagse hendelser. Men det blir gjerne mindre tid til påfyll av friskt vann fra Guds ord, som igjen fører til at man må fortelle andre om Jesus.

Jesus sier: «Kom avsides med meg!» Så lyder kallet til å være et «Kristi brev» og fortelle om ham og ikke så mye om oss selv! Måtte disse linjer «skake» og «riste» oss opp av søvnen! Det gjelder meg, og det gjelder deg – og ikke minst: Det gjelder også andres frelse!