Velkommen til våre nye websider. Her finnes informasjon om vår virksomhet, i tillegg til mange oppbyggelige artikler og opptak.

Artikkel register

Søk

Lov og Evangelium - Tidligere Artikler

Den fattige skredder

Barnestykke
En fattig skredder hadde etter mange vanskeligheter giftet seg og flyttet til et fremmed sted. Men han fikk omtrent ingen kunder på dette stedet. De få pengene mannen hadde til å begynne med var snart oppbrukt. Og så hadde han verken brød eller arbeid.

 

Så var det en dag at kona lå syk, og den lille datteren satt i døråpningen og gråt av sult. Faren sto i vinduet blek av sorg og utmattelse. Det var belgmørkt ute, og regnet pisket mot rutene. I skredderens sinn var det også mørkt, og det lød så trøstesløst i hans indre: «Uten hjelp og redning».

 

Da bad den stakkars skredder til ham som kan fø fuglene under himmelen og ikke glemmer de små ravnungene. Dermed følte han seg lettet. Men hvor skulle det komme brød fra en slik kveld?

 

Skredderen ble plutselig avbrutt i sine tanker idet han hører noen gripe om dørklinken. Gårdsgutten fra et overnattingssted i nærheten trer inn døra.

 

Det var kommet en fremmed mann som hadde hastverk med å få sydd seg et par bukser, og det måtte skje samme natt. Nå var spørsmålet om skredderen kunne påta seg dette arbeidet.

 

Skredderen ble med gutten til vertshuset. Den fremmede så på ham med mistroiske øyne. «Dette er et meget kostbart tøy, og dersom du tror at du ikke kan klare det, er det best at du sier ifra med det samme».

 

Den lykkelige skredder erklærte seg villig med en gang til å ta på seg arbeidet, og han satt oppe og arbeidet hele natten. Neste morgen gikk han av sted med buksene, og de passet helt utmerket. Da den fremmede betalte skredderen mer enn det han forlangte for arbeidet, kom det noen tårer i skredderens øyne, så takknemlig var han. Den reisende var ganske rik, og da han så dette, gav han skredderen enda mer. Glad og takknemlig gikk skredderen hjem. Nå hadde de nok til mat i noen dager.

 

Den fremmede ble i byen hele neste dag. Der traff han mange av sine høytstående venner. I et selskap traff det seg slik at han kom til å omtale skredderen, som han roste som en særdeles flink mester. Dette førte til at mange av dem som var til stede fikk skredderens navn, og fra den dagen hadde han alltid mer enn nok å gjøre, og de savnet aldri mat på bordet.

 

«300 fortellinger», Lunde forlag 1926

Lov og Evangelium 2012 - Nr 08


Tags: 2012